Vastaps a Budapest Ragtime Band-nek Nagyváradon

Először lépett fel Nagyváradon a nemzetközi hírű, kiváló zenekar, a Budapest Ragtime Band szombaton. Bár félórás késéssel kezdődött a koncert, a zenészek nyújtotta élmény megérte a várakozást.

A III. Parádé Fúvós Fesztivál második koncertje előtt, ahogy az első napon is, Székely István, a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar vezetője, és Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezetője köszöntötte röviden a közönséget, majd kezdetét vette a ragtime mellett a jazz és blues felé is „elkalandozó”, jó hangulatú koncert.

A profi zenészeknek hamar sikerült kapcsolatot teremteniük a közönséggel, Széki József xilofonos humoros összekötő szövegei nyomán sokszor csendült fel nevetés. Louis Armstrong What a Wonderful World című klasszikusát éppúgy együtt énekelték a zenészekkel, mint A Mézga család című rajzfilm jól ismert zenéjét, de nem maradhatott el az Alexander's Ragtime Band és a cipőtisztítók dala sem. Ütemes taps kísérte a legtöbb dalt, például Bizet Carmen című operájának jól ismert dalaiból (Habanera, Fel torreádor… stb.) összeállított egyveleget, de Kazal László Öregszel Józsi című dala is felcsendült a ráadásokkal együtt bő másfél óráig tartó koncerten.

Július 12-én, vasárnap az idei fesztivál utolsó koncertjét a nemzetközi első díjas és arany fokozatú Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar tartja. Közreműködik a Nagyváradi Egyetem zene tanszékének és a D'al Segno vegyeskarnak összevont kórusa, valamint az egyetem operaosztálya. A műsoron szimfonikus fúvószenekari darabok szerepelnek, a zenekar kíséretében a kórus mellett fellépnek énekesek és hegedűs szólisták is. 

Kapcsolódók

Kimaradt?