Fúvósfesztivált szerveznek a Holnaposoknál

Négy napig térzene szól majd a nagyváradi Holnaposok szoborcsoportnál, megrendezik ugyanis a második Parádé Fúvós Fesztivált. A fesztivál július 5-án, szombaton kezdődik, és 8-áig, keddig tart. A fellépések mindennap 19 órakor kezdődnek, és 21 óráig tartanak. A részletekről Székely István, a fesztivál főszervezője, Szabó Ödön képviselő és Fehér Tamás, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szövetség (NAMISZ) elnöke tájékoztatott.

Július 5-én, a szombaton megnyitón a Dixi Wind Band fúvószenekar lép fel, a formációt a 44 tagú Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar 25 zenésze alkotja. Ők különféle feldolgozásokat játszanak. Július 6-án, szombaton, az est első felében a Varázsfuvola Együttes, a Stadler Klarinét Kamarazenekar valamint a Presto Brass Rézfúvós Együttes, azaz a váradi fúvós kamaraegyüttesek, őket követően pedig a nagyváradi Red Fiction dzsesszformáció zenél.

Július 7-én, vasárnap a magyarországi együttesek zenélnek: fellép a tavalyról már ismert kecskeméti Gregus Tárogató Kvartett valamint a Magyar Klarinét Együttes Győrből. Július 8-án, kedden a fesztivál nagyszabású zárókoncertjét a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar – mely a közelmúltban megnyerte a nagybecskereki (Szerbia) nemzetközi versenyt – tartja Orosz János karmester vezényletével. A koncerten hallható lesz a nagybecskereki versenyen elhangzott repertoár is, valamint dzsessz-  és klasszikus feldolgozások és átiratok.

Kimaradt?