A Budapest Ragtime Band is fellép a nagyváradi fúvós fesztiválon

Július 10–12. között tartják a III. Parádé Fúvós Fesztivált Nagyváradon. A koncertek mindhárom napon 19 órakor kezdődnek a Holnaposok szoborcsoport szomszédságában.  Idén a kiváló fúvósok mellett énekesek és hegedűs szólisták, valamint egy kórus és a nagyváradi Mystique Majorette csoport is fellép majd.

Meghívott vendégegyüttesként először a Parádé Fúvós Fesztiválon lép fel Nagyváradon a nagy múltú Budapest Ragtime Band.

Július 10-én, pénteken a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar 15 tagú kamaraegyüttese tartja a fesztivál nyitókoncertjét, fellép a nagyváradi Mystique Majorette tánccsoport. Többek között szamba, mambó, tangó, flamenco és könnyűzene feldolgozások csendülnek fel, megfűszerezve a tánccsoport látványos showműsorával.

Július 11-én,szombaton a nemzetközi hírű Budapest Ragtime Band, az egyik legjobb, jelenleg létező dixieland-dzsessz-ragtime együttes koncertezik.

Július 12-én, vasárnap a fesztivál zárókoncertjét a nemzetközi első díjas és arany fokozatú Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar tartja. Közreműködik a Nagyváradi Egyetem zene tanszékének és a D'al Segno vegyeskarnak összevont kórusa, valamint az egyetem operaosztálya. A műsoron szimfonikus fúvószenekari darabok szerepelnek, a zenekar kíséretében fellépnek énekesek és hegedűs szólisták valamint a kórus. A III. Parádé Fúvós Fesztivál szervezője a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet, támogatói a Bihar megyei tanács RMDSZ frakciója, valamint a Duran's nyomda, a Varadinum filmstúdió és az Elit Music hangszerüzlet.

Kimaradt?