Keresztes Ildikó kiakadt A Dal miatt

Felpaprikázódott Keresztes Ildikó a Dal legutolsó előválogatója után. Az énekesnő 37 pontot és inkább lehúzó kritikákat kapott a műsor zsűrijétől és végül a közönségszavazatok sem neki kedveztek. Az Origónak elmondta, hogy minden erejével kiállt a dalért, a szerzőkért, szakmaiatlannak nevezte a végső döntést.

A Dal harmadik elődöntőjén indult Keresztes Ildikó a Hazám hazád című dalával, amely végül nem került be a zsűri és a közönség által továbbjuttatott legjobb hat dal közé. A szám megosztotta az ítészeket.

Az énekesnővel az öltözőjében sikerült az Origónak pár szót váltani. Mint mondta, a történtek után nem a saját egóját kívánta fényezni, sokkal inkább Pálvölgyi Géza és Márkus József kemény munkáját, akik nem keveset dolgoztak azon, hogy úgy szóljon a versenydal, ahogy.

„Én hiszem, hogy ez egy értékes dal, egy olyan szöveggel, amit ha jobban meg kell magyarázni, akkor már nagyon nagy baj van. Én soha nem voltam az az énekesnő aki felült volna az olcsó siker pályájára, ez látszik is a szakmai múltamon. Én elsősorban a szerzők miatt érzem igazságtalanságnak és talán nem sértek meg senkit, de szakmaiatlanságnak érzem a döntést" – háborgott.

 „Egy Presser Gábort nem lehet megkérdőjelezni, egy East együttest nem lehet megkérdőjelezni, egy Pálvölgyi Gézát nem lehet megkérdőjelezni, aki ezt a versenyt már megnyerte a Magányos csónak című dallal. Vannak bizonyos trendek a világban azt elfogadom, tinisztárok, popsztárok satöbbi, de egyet nem bírok elfogadni: az igazságtalanságot" – folytatta.

„Elég alázatos vagyok a szakmámmal kapcsolatban és nem hiszem, hogy az én, vagy az ő szakmaiságuk ezzel a döntéssel megkérdőjeleződne. Persze nehéz ebben a szituációban bármit is mondani, mert akkor azt mondanák a szkeptikusok, hogy biztos savanyú a szőlő" – jelezte.

Kapcsolódók

Kimaradt?