Magyar Kultúra Napja a Csíki Székely Múzeumban

Fotókiállítás megnyitóval és lemezbemutató koncerttel ünnepli a Magyar Kultúra Napját a Csíki Székely Múzeum.

Január 22-én, csütörtökön 18 órától Az első világháború id. Kováts István fotográfus szemével címmel nyílik kiállítás a székelyudvarhelyi Kováts Fényképészet archívumából. Az ötven fényképből álló tárlat a bakaélet minden formáját megörökíti. Különlegessége néhány olyan sztereófotó is, amelyek a fényképezés hajnalán háromdimenziós módszerrel készültek, ezeket korabeli sztereónézővel is megszemlélhetik a látogatók. A kiállítás február 15-ig lesz látogatható.

A kiállításmegnyitót követően katonadalokat tartalmazó lemezbemutató koncertet ad Antal Tibor és a Heveder zenekar. Antal Tibor népdalénekes és a Heveder zenekar első közös, nemrég megjelent Ezer esztendeje című lemezén az 1848–49-es szabadságharchoz kötődő énekek, az első és második világháborúhoz kapcsolódó katonadalok és huszárnóták hallhatók. Előadók: Antal Tibor - ének, Molnár Szabolcs - hegedű, Szilágyi László - brácsa, Bajna György - nagybőgő, Fazakas Albert - cimbalom.

A rendezvényen a vendégeket köszönti Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Kováts Árpád fényképész, a Kováts István Fotóarchívum Egyesület képviselője. A kiállítást dr. Gidó Csaba történész nyitja meg, házigazda Gyarmati Zsolt múzeumigazgató.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?