Közös játék kezdődött a pulzArt-on

Négyféle köztéri játékot lehet kipróbálni a pulzArt keretében, hisz az idei esztendő a Játék Éve Sepsiszentgyörgyön. 

A pulzArt szervezői az Engem is érdekel az építészet program kezdeményezőit kérték fel, hogy köztéri játékokat alakítsanak ki a város központjában. A pitykövezés – gyerekkorunk hagyományos és ismert játéka a szervező Városimázs Iroda elől indul és elvezet a fesztivál helyszíneihez. Öt twistert is felfestettek a központban, amelyhez újrahasznosított anyagokból készültek nagy dobókockák. A százdarabos tönkjátékkal scrabble-t lehet játszani, de a gyerekek kreativitása  határtalan, így már a nulladik nap bebizonyították, hogy a keskeny farönköket számtalan módon lehet játékra használni.

Interaktív játék és a fesztivál megnyitója a pókhálóépítés, amelybe bárki bekapcsolódhat. Csütörtökön délelőtt az Erzsébet parkban a játszótér mellett 5 kilométernyi szürke és narancssárga,(a pulzArt logó idei színei – szerk. megj.) szalagból alakítanak ki pókhálót. Az ötlet az ausztráliai Polyglot gyerekszínháztól vették át és adaptálták a helyi viszonyokhoz – tájékoztatott Cora Dumitrescu építész, aki a pulzArt önkénteseinek segítségével a játékok kialakítását koordinálta. 

"Nekünk is fontos volt, hogy kijöjjünk a köztérre a saját programunkkal, hiszen a polgároknak meg kell érteniük, hogy a köztér közös tér, amelyet használni kell. Az épületek közötti terek kigondolt terek, érdekel minket, hogyan használják. Ahogyan az épületeknél szokták, úgy a játékoknál is figyeltük, hogy mennyire funkcionálisak, hogyan kezdik el használni, mennyire sikerült a térnek, és ezáltal a városnak a pulzusát lemérni" – mondta el Cora Dumitrescu, aki az Engem is érdekel az építészet program egyik szervezője. Az idén tavasszal fiatal sepsiszentgyörgyi építészek harmadszorra szerveztek meg a diákoknak ezt a programot, amelynek célja játékosan bemutatni az építészetet.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?