Utcazene fesztivál kezdődik Sepsiszentgyörgyön

A következő napokban zeneszótól lesznek hangosak Sepsiszentgyörgy utcái. Csütörtöktől vasárnapig tizenhárom hazai, magyarországi és belgiumi előadó és együttes zenél Sepsiszentgyörgy közterein és szórakozóhelyein, tájékoztatta lapunkat Nagy Krisztina. A szervező ERSZI egyesület vezetője szerint nagy az érdeklődés az ötödik alkalommal megszervezett az utcazene fesztivál (S.U.F) iránt, sok hazai és külföldi zenekar jelentkezett, így 13 együttes több tucat zenésze lesz jelen Sepsiszentgyörgy utcáin.

A meghívottak között van a belgiumi Gábor Humble, a harminc háromszéki zenészből álló Spontán zenekar, Gazsi Báró, Indie Folker, Selfish Murphy Acustic, The Crazy Plumbers, a tízfős Barbarossa Samba Group, Miklós Gyuri és a Gitárest Group, Mandula Duo, Ségercz Feri Biokellectiv, Minestrone Band zöldségzenekar, White Jam, Bloomer és lesz Zumba Vitus Kingával.

A sepsiszentgyörgyiek nyolc helyszínen találkozhatnak az utcazenészekkel: az Erzsébet parki zenepavilonban és a parkban több helyszínen, a Ferdinánd Presso udvarán, a Bisztró kertben, a Korzó Irish Pub-ban, de további közterületeken, a Merkur üzletek és más vendéglők előtt is sor kerül koncertekre. Minden helyszínen kartongitárokon tüntetik fel a koncertek időpontját.

A SUF Utcazene fesztivál ideje alatt minden előadó gyakorlatilag minden helyszínen fellép majd, mondta Nagy Krisztina, aki szerint a fellépők az élő zenét népszerűsítik, de nincs stílusbeli-, hangszerbeli és előadásbeli kötöttségük. A közönség pedig a földre elhelyezett kalapokba dobott pénzösszegekkel nyilváníthatja ki tetszését.

A zenei fesztivál szervezői jó időjárásban reménykednek, és abban, hogy az ötödik éve ugyanebben az időpontban szervezett eseményükre idén „rászervezett” pulzArt összművészeti fesztivál nem lehetetleníti el a rendezvényt. Nagy Krisztina szerint a nagy költségvetésű pulzArt-ot szervezhették volna olyan üresjáratú hétvégén, amikor egyébként nincs más kulturális kínálat. Gond az, hogy mindkét fesztivál ugyanahhoz a kultúrafogyasztó közönséghez szól, azok programjai sok esetben fedik egymást, ezért a közönség bár szíve szerint mindkét eseményt megnézné, ezekben a napokban kénytelen lesz választani.

 

Kimaradt?