Sorozatot készít Lars von Trier

The House That Jack Built (A ház, amit Jack épített): ez lesz a címe annak a sorozatnak, amit Lars von Trier készít ősztől. A széria 2016-ban kerül a nézők elé.

Lars von Trier az 1994-es nagysikerű A birodalom című sorozat után újra megpróbál maradandót alkotni. A birodalom népszerűségét jól mutatja, hogy a hatalmas siker miatt előbb a dán, majd azt követően Európa számos országának mozijában is elkezdték vetíteni.

Az új sorozatról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a The House That Jack Built – röviden The House – címmel érkezik majd. Az is biztos, hogy Lars von Trier ősszel kezdi meg a szkript írását, arról viszont nincsenek pontos információk, hogy kik szerepelnek majd a szériában. Ha hinni lehet az előzetes híreknek, és minden úgy történik majd, ahogy azt a készítők eltervezték, akkor feltehetően 2016-ban érkezik a sorozat.

Lars von Trier egyébként a filmjei mellett a botrányairól is híres, ugyanis a 2011-es cannes-i fesztivál Melankólia című alkotásának sajtótájékoztatóján önmagát nácinak nevezte, aki szimpatizál Hitlerrel, majd kritizálta Izraelt. A sajtótájékoztató után így nyilatkozott: „a megjegyzéseim nagyon szarkasztikusak és durvák voltak, de ez dán humor”. Hozzátette: „Egy pillanatig sem szimpatizálok Hitlerrel.” Másnap a fesztivál igazgatósága úgy döntött, hogy a dán rendezőnek azonnal el kell hagynia a rendezvényt – írja a Hír 24 portál.

Kapcsolódók

Kimaradt?