Muzsikáló parkok hétvégéje: tíz nap múlva Kolozsváron!

Július 4-én kezdődik Kolozsváron az izgalmas szabadtéri koncertsorozatot ígérő dzsesszfesztivál, a Jazz int he Park. Az egész hétvégén át tartó rendezvényt második alkalommal szervezik meg a kincses városban, és idén már a Magyar Opera és a Iulius Mall parkja is a helyszínek közt szerepel.

Tavaly nagy sikerrel zárult a Sétatéren a Jazz in the Park első, bemutatkozó kiadása, így az idei rendezvényt már a város több pontjára is kibővítik a szervezők.

Pénteken, július 4-én

 a belgrádi bossa nova zenekar, a Luz Azul nyitja a koncertsorozatot, majd Teodora Enache és Lars Danielsson duója lép színre. Az első estét a kolozsvári magyar zenészekből álló Jazzybirds zárja.

Szombaton, július 5-én

a „Rock Your Highschool” vetélkedő fiatal győztesei, a Youvenis tagjai muzsikálnak, őket követi a Jazzybit, és az est fénypontja a Moonlight Breakfast lesz, akiknek a koncertjét a Les Ateliers Nomad fényjátéka teszi feledhetetlenné.

Vasárnap, július 6-án

olyan bandák hangolnak Kolozsvár fái alatt, mint a Loungerie II, a Mara & Kult Studio Artists, vagy a Les Elephants Bizarres. Szintén vasárnap lesz a rendezvénysorozat egyetlen zárt helyszínes koncertje: Melanie Pain, a Nouvelle Vague énekesnője a Magyar Opera színpadán lép fel. Ez különben a Jazz in the Park egyetlen koncertje, amelyre nem ingyenes a belépés: a neves énekesnő estjére 50 lejért lehet jegyet váltani a Magyar Opera jegyirodájánál, vagy a Iulius Mall-ban, vagy a biletmaster.ro-n.

A fő helyszínnek számító Sétatéren a zene hangjai mellett régiség- és könyvvásár is helyet kap. Családi hétvégének is remek alkalmakat kíván a rendezvény, hisz a gyerekeknek külön játszóhelyeket alakítanak ki, de lesz kincskeresés és tangó-oktatás is.

A Iulius Mall parkjában az úgynevezett Open Stage Contest-en az amatőr muzsikusok mutathatják be tudásukat, erre június 30-áig lehet jelentkezni itt. A legjobb amatőr dzsesszbanda 1000 eurós jutalomban részesül, és lehetősége nyílik fellépni a Jazz in the Park harmadik, 2015-ös kiadásán. 

Kapcsolódók

Kimaradt?