Facebook-flashmob csütörtök este a Kolozsvár Nem Alszik programért

A Kolozsvár Nem Alszik csapata virtuális flashmobra hív bárkit, aki úgy érzi, ez a kijelentés méltón képviseli Kolozsvár szellemiségét, vibrálását.

A Flashmob csütörtök este 8-kor kezdődik és alapvetően a Facebook felhasználók profilképének az átmeneti kicseréléséről szól. Ezzel szeretnék a kezdeményezők felhívni Európa figyelmét arra, hogy Kolozsvár egy dinamikus, vibráló, sosem alvó város.

„Te is úgy gondolod, hogy Kolozsvárnak egy soha nem alvó szellemisége van? Szerinted is tudnia kell a világnak, hogy ez a város mennyire fantasztikus? Kötődsz a városhoz vagy vannak pozitív tapasztalataid Kolozsvárral kapcsolatosan? Akkor ki kell próbálnod velünk egy egyszerű online flash mobot az év leghosszabb napján.

1. Válts profilképet, válassz a Kolozvár Sosem Alszik színes változatai közül innen: http://goo.gl/SIiuZ

2. Oszd meg profilképedet a saját oldaladon a “#cluj2015” hashtaggel. Semmi más.

3. Mozgósítsd barátaidat, hogy ők is cselekedjenek így. Küldd el ezt a linket nekik is. http://goo.gl/SIiuZ

Így közösen mutatjuk meg mennyire vibráló város ez a Kolozsvár, 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa.

Csütörtökön este 20:00 órától kezdünk, pénteken éjfélkor végzünk.  Kolozsvár Nem Alszik, ez egy érzés” – olvasható Farkas András ügyvezető igazgató maszol.ro-hoz eljuttatott felhívásában.

A  pénteki Kolozsvár Sosem Alszik rendezvénysorozat

Programja

06.21. - Péntek

JOY

18.00-21.00 - Fellegvár –  Capoeira workshop  (EvolArts Kulturális Egyesület)

A Capoeira annyira harc, mint tánc és annyira zenei, mint színészi illetve annyira komoly, mint amennyire játékos. Kezdve az ősi harcoktól és konfliktusoktól, segít az egyéneknek, hogy megtalálják a saját útjukat. Összeköti és erős közösséget hoz létre azok között, akik együtt játszanak.

18:00-24:00 - Heltai Pub és Highlife Chillout Cafe –  Game night (KMDSZ)

Egyfajta kikapcsolódás a "Kolozsvár Sosem Alszik" résztvevőinek: azok, akik szeretnének egy kicsit pihenni, meglesz a legetőségük rá, egy adott helységben játszhatnak is majd különböző játékokat.  Ezek mellett lehetőség lesz KMDSZ által készített fotókat nézegetni, amelyek a helyszínen lesznek kiállítva.

21:00 – Farkas utca -  Pillow fight (KIFOR)

21:00 -  Babeș Park, Geleriu terem – Kosárlabda maraton (KMDSZ)

A Kolosvári Magyar Diákszövetség kosárlabda maratont szervez. A maraton helyszíne a Vasile Geleriu teremben a „Iuliu Haţieganu” Egyetemi Sportparkban. Az 5-7 személyből álló csapatok összemérik tehetségüket, mindezt egy baráti környezetben.

21:30-23:00 - Fellegvár – Marina Albu Performance (EvolArts Kulturális Egyesület)

„Másfél óra alatt megjavítjuk a testünket alkotó elemeket, kétségbe vonjuk a szerepeket, megfordítjuk az összes részt és új használati módokat fedezünk fel.  Felosztjuk a testet, majd újra összerakjuk, újraépítjük, teszteljük és tükörbe nézünk. Az anatómia történelem és a térlátás az fizika.” (Marina Albu)

22:00 - Pavilon -Silent party 

Tudod, hol van a Főtér. Tudod, hogy van ott egy pavilon. Tudod, hogy milyen bulizni. És mégis, a téren csend lesz és nyugalom...azoknak, akiknek nem lesz fülhallgatója.

23.00-08.00 - La Gazette – Cluj Never Sleeps – Fellegvár Night Session @ La Gazette

Ismeritek a la Gazette-et? Akkor egyszerű: találkozunk ott egész éjszakára és egy adag nem-alvásra.

 

CULTURE

18:00-22:30 - Piano Cazzola –  Dokumentumfilmek maratonja (ASTRA Szeben)

18:00-24:00 – Fogoly utca -  3 Short Films Made in Cluj (Theatre play) (Create.Act.Enjoy)

„3 rövidfilm Kolozsvárról” - szabadtéren lesz látható a 3 rövidfilm, amelyeket Cristian Pascariu rendezett. Egy óra alatt a közönségnek lehetősege lesz látni 3 különböző történetet Kolozsvárról, kolozsvári színészekkel. A filmeket a Fellegvár falaira fogják vetíteni, ahol jelen lesz a rendező, illetve néhány színész, a vetítés után kérdeseket lehet feltenni, amelyekre válaszolnak.

19:00-20:00 – Karolina tér – Unicante Kórus

Az Unicante kórus előadása, amely kizárólag kolozsvári egyetemi hallgatógból áll. Kolozsvár szelleme általuk is tovább él.

19:00-23:00 – Farkas utca –  Gala CineMedia (Facultatea de Teatru și Televiziune)

21:00-03:00 - La Pietre  – Festival Best of Cluj Shorts (Persona Egyesület)

A Kolozsvár Sosem Alszik projekt alatt olyan filmeket választunk ki és egyben vetítünk le, amelyek a legnépszerűbbek voltak a 2013-as Kolozsvári Rövidfilmek Fesztiválján.

21:00-23:00 – Farkas utca –  Guerilla Milonga (Horia Pop és Ioana Lascu)

Argentin tangó mulatság. A guerilla milonga kifejezést arra használják, amikor a szabadtéren táncolnak utcai ruhában és cipőben.

22:00 - The Soviet – Movie Marathon ( IRISZ FILMCLUB)

Argentin tangó mulatság. A guerilla milonga kifejezést arra használják, amikor a szabadtéren táncolnak utcai ruhában és cipőben.

23:00-05:00 – Farkas utca – Short Film Festival  (Gutenberg)

A Rövidfilmek Fesztiválja lejátsza a 2013-as osztrák filmdíjakra jelölt rövid filmeket és a Rövidfilmek Sorozatát „Rövid és Jó” (Kurz und Gut). A filmek német nyelvűek angol nyelvű feliratozással.

24:00-06:00 - Fellegvár  – One Night Stand (UN Youth Association of Romania)

A szexuális csábítás az intellektuális tényező által törölve van. Egyéjszakás kaland a várossal, körbevéve lampionokkal, fényekkel, párnákkal, meleg teával. Első részben Kolozsvár történelméről lesz egy szeminárium, majd nyílt beszélgetéssel folyatatódik a program.

 

SPACE

18:00-24:00 – Karolina tér - Photo Laundry (UN Youth Association of Romania)

A Photo Laundry egy olyan nemzetközi projekt, amelyen két év alatt több mint 90.000 ember vett részt 7 országból. A koncepció egyszerű: egyaránt várják az amatőr és profi fotósok munkáit, amelyek egy madzagra lesznek akasztva, mint egy rögtönzött galéria, amely egy mosókonyha szárítójára emlékeztet. Minden résztvevő a saját képéért cserébe választhat egy másikat. A kiállítás tematikája: Kolozsvár és az ő fiataljai.  A kiállítás alatt sor kerül néhány interaktív tevékenységre is.

22:00 - Continental Hotel - Jazz in the Park After-Party

A Jazz in the Park egy világhírű brand és most Kolozsvárra érkezik. Vannak nappali és ájszakai rendezvények is, mint például ez. Felrázzuk a Contit, ott a helyed!

23:00 – Farkas utca – Zöld utca

 

WORK

18:00-21:00 – Felső Kereszt utca 19-es szám – Sit and Think? Or Just Sit (Ted talks) 

Ismered Ted-et? Ő azt mondja, hogy imser téged. Egy vagy azok közül, aki még reméli, hogy a változás személyes példák által történik. A TedxKolozsvár meghív, hogy vegyél részt a ezen a rendezvényen, ahol átbeszéljük a Ted legnagyobb és legfontosabb témáit.

21:00 – Felső Kereszt utca 19-es szám -  The Night of Startup Devourers

Oktató jellegű rendezvény, amely támogatja a kolozsvári vállalkozói közösséget és a hálózatépítést.

24:00 – Polgármesteri Hivatal–  City Council Meeting

Rendkívüli ülés, redkívüli döntésekkel. A kolozsvári fiatalokért egy rendkívüli pillanatban.

 

POWER

16:00-20:00 – Farkas utca  – UseTogether Event

 A megosztás egy cselekvés, egy életforma, az erőforrások hatékony felhasználása. Minden, amit csak akarsz. A UseTogether ezt a szellemet hírdeti. Csatlakozz, hozz magaddal egy olyan tárgyat, amelyet hajlandó vagy megosztani másokkal. Adj valamit, kapj valamit. Ossz meg!

 

VISION

23:00 – Kaszinó – Központi Park – 3D Projection (Zotikos Design)

Nézd a Kaszinót úgy, ahogyan még sosem láttad. Leképezés 3D-ben a Központi Parkban.

 

06.22 - Szombat

JOY

11.00-18.00 - Fellegvár –  Climbing Panel (EvolArts Kulturális Egyesület)

Láttad már, tudod hogyan néz ki. De másztál már valaha fel egy ilyen falra? Talán eljött az idő, itt az alkalom, hogy kipróbáld.

12:00-18:00 – Szabók bástyája– Board Games

17.00- 20.00 - Fellegvár –  Scratch versus Drums (EvolArts Kulturális Egyesület)

Keverőasztal versus dobok, antik versus kortárs, csatlakoztatva versus kihúzva, elektronikus versus akusztikus. Gitárhúrok, basszusvonalak, trombiták, zongora hangok lemezen előre és hátra mozgó kezek irányításával. Egy rendezvény, amely egyesíti mindezt a színpadon, Fellegvár, művészek és különböző kreatív hangszereik egy improvizációs zenei workshopban.

 

CULTURE

06:00-12:00 – Központi Park –  Come to Play (Theatre Play) (Create.Act.Enjoy)

A rendezvény gyerekeknek és felnőtteknek ajánl kreatív műhelymunkákat. Három színész és két rendező fogja megdolgoztatni a résztvevők képzelőerejét és kreativitását improvizációs-, relaxációs gyakorlatok, pantomím és tánc által. Bábokkal lehet majd színházi pillanatokat visszaadni, a gyerekek még bohóccal is fényképezkedhetnek.

10:00-14:00 -  TIFF Ház –  Workshop Best of Cluj Shorts (Persona Egyesület)

11:00-18:00 - Piano Cazzola –  Dokumentumfilmek maratonja (ASTRA Szeben)

12:00-18:00 – Karolina tér– Dancing Coffee (Theatre Play) (Create.Act.Enjoy)

A rendezvény célja, hogy három művész által animálja a Karolina tér kávézóinak teraszait, akik a mozivászonról ismert hírességeket testesítenek majd meg.  Kávézással, pantomímmel és klasszikus zenei aláfestéssel fűszerezett rendezvény.

12.00-20.00 - Fellegvár –  GRAFF JAM Graffiti & Street Art Competition (EvolArts Kulturális Egyesület)

Utcai művészet és graffiti verseny. A versenyben a jelentkezők közül 8 művész vesz részt, akik előválogatás alapján kerülnek majd be a zsűri döntése által. Szabadtéri rendezvény, külön erre a célra felszerelt táblákkal.

 

SPACE

10:00 – Központi Park – Promenade of Statues (Create.Act.Enjoy)

A rendezvény XIX. századi hangulatot szeretne varázsolni a Központi Parkban. Három színész közbenjárásával, éljenző szobrokat formálunk, hogy a közönségnek felidézzük a kulturálisan virágzó város periódusát. A közönség is bekapcsolódhat.

24:00 – Központi Park – Glowing Dark 

Egy kreatív és szórakoztató műhelymunkára hívjuk, amely témák szerint 6 csoportra oszlik: „Glow painting” – arc- és testfestés sötétben világító festékkel; „Glow objects” – sötétben ragyogó tárgyak; „Árnyékszínház”; „Tűz-animáció” – körtechnikák; „Light painting”- fénnyel való rajzolás és fényképezés.

 

POWER

14:00-18:00 – Farkas utca –  UseTogether Event

A megosztás egy cselekvés, egy életforma, az erőforrások hatékony felhasználása. Minden, amit csak akarsz. A UseTogether ezt a szellemet hírdeti. Csatlakozz, hozz magaddal egy olyan tárgyat, amelyet hajlandó vagy megosztani másokkal. Adj valamit, kapj valamit. Ossz meg!

 

WORK

11:00 – Felső Kereszt utca 19-es szám – Community Think Tank 

Környezetünkben nagyon sok kreatív ötlet megmarad az elképzelés szintjén, nem kerül megvalósításra, nincs a közösség hasznára fordítva. Itt azonnal szeretett Kolozsvárunkra gondolunk, amely képes fejlődni, mert megvan a képessége, tehetsége és a potenciálja hozzá.

12:00-18:00 -  Continental Hotel –  Cool Jobs

A rendezvény célja, hogy ösztönözze és serkentse a kreativitást és a motivációt a karrierépítésben. Az élet egy jelentős részét a karriernek dedikáljuk, a Cool Jobs program által válaszolni szeretnénk a következő kérdésekre: Hogyan tegyük érdekesebbé, energikussá a karriert? A rendezvényen megtudhatod, hogyan lehet belecsempészni a szenvedélyt a karrierbe és a tevékenységekbe.

12:00-18:00 – Fellegvár - Atelier în aer liber (Maria Gabriel Egyesület)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?