Kolozsvár nem alszik, de a polgármester és tanácsosai sem

A péntekről szombatra virradóan zajló, Kolozsvár nem alszik elnevezésű esemény alkalmával Emil Boc polgármester rendkívüli éjféli tanácsülésre hívta össze tanácsosait.

Csoma Botond RMDSZ-es helyi tanácsos szerint a rendkívüli tanácsülésen teljes lesz a létszám, legalábbis ami az RMDSZ-t illeti. A maszol.ro-nak elmondta, szimbolikus ülésről van szó, a polgármesteri hivatal így kíván szervesen is részt venni a Kolozsvár nem alszik kezdeményezésben, hogy a polgárok érezzék, nem csak az ifjúság, kultúra és szórakozás virraszt, hanem azok is, akik a várost vezetik.

A napirendi pontok így éjrendi pontokká alakulnak, és négy témát feszegetnek majd a szokatlan időpontban tartott tanácsülésen: a helyi önkormányzat és a Share Szövetség közötti együttműködés, 40 ezer lej támogatás odaítélése az idei költségvetésből a Kolozsvár Európai Kulturális Főváros Egyesületnek, amit a szervezetnek a város bejáratánál elhelyezendő üdvözlő jelzésekre kiírt pályázat megszervezésére kell fordítania, Rada Flavia Mihalcea asszonyt Kolozsvár díszpolgárává avatják illetve tájékoztatnak az ifjúsági projektek EU-s finanszírozási lehetőségeiről.

A nyári napforduló éjszakáján tartott Kolozsvár nem alszik a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 címre való készülés jegyében zajlik.

Kapcsolódók

Kimaradt?