Hivatalos: idén is lesz Kolozsváron Jazz in the Park fesztivál

A tavalyi rendezvény népszerűségén felbuzdulva, idén júliusban is megszervezik a kolozsvári Sétatéren a Jazz in the Park koncertsorozatot.

A város legnagyobb parkjának nyári estéit július 4-e és 6-a között „édesítik” meg élő dzsessz-zenével, olyan együttesek révén, mint  a Jazzybirds, a Luz Azul vagy a Moonlight Breakfast. Az eseményt a Kolozsvári Magyar Opera színpadára is kiterjesztik egy koncert erejéig, itt fog ugyanis fellépni Mélanie Pain, a Nouvelle Vague nevű zenekar szólóénekesnője.

A francia énekesnő eredetileg politikatudományokat tanult és a reklámszakmában is dolgozott, mielőtt felfedezte volna kimagasló tehetségét a Nouvelle Vague együttes. Öt éven át zenéltek együtt, majd Mélanie 2009-ben adta ki első szólóalbumát, My Name címmel. 2012-ben Európában, Ausztráliában és Hong Kongban is koncertezett Bye Bye Manchester című új lemezének dalaival. Romániában egyelőre csak Bukarestben, Temesváron és Gyulafehérváron lépett fel, Kolozsváron ez lesz az első koncertje.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sLSDsuWZibM

Mélanie Pain estje az egyetlen koncert, amelyre nem lesz ingyenes a belépés a Jazz in the Park keretében. A Sétatéren mintegy húsz zenekar lép majd fel – ígéri a főszervező, Alin Vaida, aki arra is kitért: mivel tavaly szeszélyes volt az időjárás, idén alternatívá(ka)t keresnek, hogy esős időben is élvezhetőek legyenek a koncertek.

Érdeklődni a 0723-769-745 telefonszámon vagy a raluca@fapte.org emailcímen lehet.

 

 

Kimaradt?