Végéhez közeledik Mága Zoltán erdélyi koncertkörútja

Nagy siker övezi Erdélyben Mága Zoltán „Hegedűvel a világ körül” címmel indított 100 állomásos világkörüli turnéját. A hegedűművészt Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen is teltház és vastaps fogadta. Szombaton Brassóban lép fel a világszerte elismert virtuóz, aki erdélyi körútját június 8-án, Pünkösdvasárnap, Sepsiszentgyörgyön zárja. A magyar zenei kultúrát népszerűsítő, öt kontinenst is érintő koncertsorozat Ausztriában folytatódik június 29-én, a Wiener Konzerthausban, majd Kínán és Koreán keresztül Ausztrálián át New Yorkba is ellátogat a hegedűművész.

„Akárhányszor Erdélyben járok, ott érzem igazán, hogy egy a nemzet, éljünk bárhol. A remek erdélyi emberek példásan őrzik hagyományainkat, határtalan hazaszeretetük és megbecsülésük nagyon nagy erőt ad a küldetésem teljesítésében. Erdélyi koncertkörutam alatt érzem igazán a nemzeti összetartozás erejét, hiszen az erdélyi magyar emberek számtalanszor bizonyították már, hogy egyetlen határ sem választhatja el egymástól a magyarságot. Sok évtizedes tapasztalatból tudom, a zenének varázsereje van! A zene összeköt, mert beszéljünk akár különböző nyelvet, legyen más a bőrszínünk, a vallásunk vagy éppen a világnézetünk, a muzsika egyformán megérinti a lelkünket. A zene segít megélni az összetartozás élményét is. Mert soha egyetlen pillanatra sem szabad szem elől tévesztenünk, hogy mi magyarok összetartozunk!” – fogalmazott a Prima Primissima-díjas hegedűművész.

Hozzátette: „Nagyon megható és megtisztelő volt számomra, amikor a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a székelyföldi magyar emberektől Gyergyószentmiklóson székely zászlót kaptam ajándékba, hiszen teljesült koncertkörutam legfőbb célja, hogy lélekben összeforrasszam a magyarságot. Köszönöm az erdélyi magyarok szeretetét. Köszönjük, hogy jelenlétükkel hozzájárulnak a világ körüli turné telt házas koncertjeihez, hiszen az a legfontosabb számomra, hogy a határon túl élő magyar embereknek, honfitársainknak örömet szerezzünk a csodálatos magyar muzsikával.” 

Mága Zoltán nyolcállomásos erdélyi koncertkörútja bevételének egy részét és tiszteletdíját a marosvásárhelyi erdélyi magyar iskola és egy székelyföldi árvaház megmentésére ajánlotta fel. A bevétel másik részből a magyarországi nehéz helyzetű gyermekek taníttatását fogja segíteni. A hegedűvirtuóz ismét ellátogatott a csíksomlyói kegytemplomba is.

Kapcsolódók

Kimaradt?