Mégis jut pénz a Kolozsvári Magyar Napokra

Mégis kapnak támogatást a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) a Kolozsvári Magyar Napok és a Vásárhelyi Forgatag elnevezésű marosvásárhelyi magyar napok rendezői, erről határozott pénteki ülésén a Kulturális Fesztiválok Kollégiuma. A döntésről L. Simon László, az NKA leköszönő alelnöke tájékoztatta az MTI-t.

Közlése szerint a Kolozsvári Magyar Napok idén 15 millió, míg a Vásárhelyi Forgatag elnevezésű marosvásárhelyi rendezvény 7 millió forint NKA-támogatásban részesül. Hozzátette, hogy rajtuk kívül jó néhány olyan pályázó van, aki ez első körben nem kapott pénzt, de a második körben mégis támogatást nyert.

L. Simon László mindezt arra reagálva mondta el, hogy a csütörtökön az erdélyi magyar sajtó – köztük a maszol.ro  – arról írt: a kolozsvári és a marosvásárhelyi rendezvények szervezői értetlenül állnak a támogatást elutasító döntés előtt.

A Kolozsvári Magyar Napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke, Gergely Balázs a maszol.ro-nak elmondta, maga is a sajtóból értesült a jó hírről. "Ezek szerint két körben született meg a döntés az NKA-nál a támogatásról. Természetesen nagyon örülünk ennek a fejleménynek" – jelentette ki.

Hozzátette, a Budapestről idén érkező 15 millió forint megegyezik a tavalyi támogatás összegével, és jelentős mértékben hozzájárul a rendezvénysorozat zavartalan lebonyolításához. Ugyanakkor hangsúlyozta: örül annak is, hogy a Vásárhelyi Forgatag is kapott végül támogatást.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?