Popelemzés 2.: Peter Andre és a titokzatos lány

A kilencvenes évek zenéi sokak számára örök emlékeket – vagy sebeket – okoztak, ezért az új évezred hajnalán, másfél évtizeddel később sem tudjuk elfeledni azokat. Sorozatunk második kiadásában Kustán Magyari Attila a brit énekes, Peter Andre Mysterious Girl című slágerét elemezte.

1996 nyarán bomba robbant a poppiacon, megjelent Peter Andre egyetlen, de máig hatékony slágere, a Mysterious Girl, azaz a Titokzatos lány. Ez a könnyed nyári dal valóban komoly kérdéseket feszegetett, például azt a mindmáig megoldatlan kérdést, hogy miért látunk több férfi-kockahasat a klipben, mint női félkört?

Mielőtt a rejtélyes Andre megjelenne, a klipben szereplő ügyeletes színesbőrű rapper, Bubbler Ranx felvezeti őt, jelezve a hölgyeknek: szerencsés estére számíthatnak (más kérdés, hogy a klipben szinte mindvégig hétágra süt a nap).

Miután minden hölgy feszült az izgalomtól, megjelenik a sztár, maga Peter Andre, akiről azóta csak annyit tudunk, hogy egyetlen sikeres dalát kiadta később, és egyszer leesett a színpadról, közönsége nem kis mulatságára. Peter fekete haját és nagy, ezüst fülbevalóját ha akarnánk sem tudnánk elfelejteni, hát még édes hangját és bölcs szavait, amelyeket egy gyönyörű hölgy megjelenése ihlet.

Koncentrálni próbál, mondja, de a trópusi illat magasba emeli, majd szerelembe esik. Peter nem bízik kockás hasa bűvös erejében, ugyanis úgy fogalmaz: egy olyan nővel lenne, mint a fentebb említett – tehát nem biztos a sikerében („I want to be with a woman just like you”), eközben persze azt is mondja, az ő szerelme verhetetlen („No doubt I'm the only man/Who can love you like I can”).

Hogy bolondos szerelmét bizonyítsa, barátaival időnként a tengerben pancsol, időnként pedig csak úgy jobbra-balra ténfereg a kamera előtt, míg kiszemeltje a vízesés alatt mossa haját. A második szakaszban Peter már arról álmodozik, hogyan érinti meg őt a kedves, és egy csavaros mondattal teljesen összezavarja a lányt és a hallgatóságot: mindazt akarom tenni veled, amit te akarsz, hogy tegyem meg veled („Girl I wanna do to you/All the things you want me to”) .

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hXIapO5vKQU

A klip utolsó részében Bubbler is beszáll az udvarlásba, és elmondja, hogy a telefonkészülék mellett várja a hívást (kérdés, hogy honnan tudná az ismeretlen lány a számát?), ha pedig beszélhetnek végre, akkor tíz láb magasnak érzi majd magát („When time me hear your voice I feel ten feet tall”). Nem felejti megemlíteni azt sem, hogy imádja a lány Elizabeth Taylor-parfümjét, ha pedig az megcsókolná őt, hevesebben verne a szíve („Just one kiss alone a make me heart go boom”). A klip végén aztán beteljesedik az álom, Peter és a lány együtt fetrengnek a tengerparton, és nézik a naplementét.

Kapcsolódók

Kimaradt?