A színház veszi át az iskola szerepét ezen a héten Vásárhelyen

Több száz, egészen pontosan 2522 diákot vár előadásaira a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház két társulata az április 7. és 11. között zajló Iskola másként program keretében. A Maros megyei iskolák március közepétől folyamatosan jelentkeztek a kulisszajárással egybekötött színházlátogatásra. A kedvezményes árú csoportjegyek felajánlásával a színház azt is jelzi: a diákokat rendszeres színházi nézőkként szeretné megnyerni.

A Tompa Miklós Társulat négy előadására várja a kisiskolásokat, illetve a középiskolás diákokat az Iskola másként héten.

Április 9-én, szerdán és április 10-én, csütörtökön 11.00 órakor a Nagyteremben a kicsik a Túl a Maszat-hegyen című zenés kalandjátékot tekinthetik meg. Varró Dániel és Presser Gábor gyermekeknek és felnőtteknek is szóló alkotását Keresztes Attila rendezte és 2013 októbere óta a színház egyik legnépszerűbb produkciója.

Április 8-án, kedden, illetve április 11-én, pénteken (a magyar költészet napján) 11.00 órakor, a Kisterembe várja a középiskolásokat a Tompa Miklós Társulat. A Szilágyi Domokos költő verseiből összeállított pódiumműsort Gáspárik Attila mutatja be Kényszerleszállás címmel. A produkció bemutató előadását a 19. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár alkalmával tartotta meg a színház tavaly novemberben, február folyamán pedig három székelyföldi város közönsége is láthatta.

Megváltozott a SZÍNHÁZI JEGYPÉNZTÁR programja

Áprilistól évad végig a színházi jegypénztárban hétfőtől péntekig 9.00 és 15.00 óra között vásárolhatnak jegyet, válthatják ki foglalásaikat a marosvásárhelyi színházkedvelők.

A Kultúrpalota jegyirodája továbbra is a megszokott program szerint várja a nézőket: hétfőtől péntekig 12.00 és 17.30 között (tel. 0372 758 230).

 

Kapcsolódók

Kimaradt?