Iskola másként: kalandpark és műfalmászás Sugásfürdőn

Ingyenesen próbálhatják ki a sepsiszentgyörgyi gyerekek április 8–11. között a sugásfürdői erdei kalandparkot és a műfalmászást. A város önkormányzata ezzel az ajándékkal járul hozzá az Iskola másként programsorozathoz.

Április 8-a és 11-e (kedd és péntek) között, az Iskola másként oktatási program keretén belül Sepsiszentgyörgy önkormányzata lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy ingyenesen kipróbálják a sugásfürdői erdei kalandparkot, illetve a műfalmászást. Az Iskola másként program célja, hogy a diákok és tanáraik eltérjenek a kötelező tananyagtól, és olyan tevékenységeken vegyenek részt, melyek a tanulók érdeklődési köreinek tesznek eleget.

Az erdei kalandpark és a műfal kipróbálásához előzetes bejelentkezés szükséges a 0267 316365-ös telefonszámon. A Multi-Trans a fent említett napokon buszjáratot indít 10 órakor Sugásfürdőre, az Erzsébet parki megállóból, az autóbusz 13 órakor indul vissza Sepsiszentgyörgyre. Az autóbuszra való jelentkezéshez a  0267 351 156-os telefonszámot kell hívni.

A sugásfürdői erdei kalandpark és műfalpálya a tavalyi év során készült el. A műfal 12 méter magas és 9 méter széles, a mászófelület megközelítőleg 250 négyzetmétert tesz ki. Az útvonalak színek szerint vannak kialakítva, jelenleg 16 út van kiépítve, több mint 450 fogással. A pályát kezdők is kipróbálhatják.

Az erdei kalandpark 10 elemet tartalmaz, különböző nehézségi fokozatokkal. Mindkét pályán felkészült szakemberek várják az érdeklődőket.

Kimaradt?