Három városban lesz idén Erdélyi Humorfesztivál

Tizenegyedik alkalommal szervezik meg az Erdélyi Humorfesztivált, idén Kolozsvár és Marosvásárhely mellett Kézdivásárhely is csatlakozik az eseménysorozathoz. A humoristapalánták azonban elkeseredhetnek: ebben az évben nem lesz tehetségkutató.

Április 10-én, a kézdivásárhelyi Vigadóban indul útjára a humorfeszt, a második nap Kolozsváron, a Diákművelődési Házban zajlik majd, ahol a humoristák fellépése mellett az elmúlt tíz év legjobbjai küzdenek meg egymással, emellett fellép a Karinthy-gyűrűs Litkai Gergely. 12-én, szombaton a Szomszédnéni Produkciós Iroda párosa mellett a marosvásárhelyi közönséget az a – szintén Karinthy-gyűrűs – Badár Sándor szórakoztatja majd a Nemzeti Színházban, aki állítólag egy alkalommal hét órán át beszélt, de egy halálosan unalmas autózást is képes legalább fél órában összegezni, ha megkérik rá (vagy ha nem kérik meg rá). Badár egyébként a bűvésznek tanult fiával lép színpadra, Tamással, akivel a közönség legnagyobb örömére egymásnak esnek majd. Ha legalábbis Badár túlságosan hosszú beszédet tart, fia garantáltan eltünteti a színpadról.

A fesztivál utolsó napját ismét Kolozsváron tartják, a Magyar Opera falai közt. Az eddigi menetrendtől eltérően ezúttal nem a „szomszédnénik” szórakoztatják a gála közönségét, hanem fiatal barátjuk, Felméri Péter, aki vallomásuk szerint egyrészt igen tehetséges, másrészt régóta könyörög ezért a lehetőségért.

Az eddigiek során pályakezdő humoristák mindig lehetőséget kaptak arra, hogy megcsillogtassák a tudásukat, de mivel tavaly már csak három közönség elé állítható személy jelentkezett, a szervezők úgy döntöttek, kivárnak. Addig is arra fektetik a hangsúlyt, hogy a korábban felfedezetteknek biztosítsanak lehetőséget. Jakab Adorján, a fesztivál főszervezője elmondta, a Szomszédnéni Produkciós Iroda mellett szervezőként megjelenő RMDSZ fontosnak tartja, hogy a tehetséges fiatalok megmutathassák a tudásukat.

Jegyeket a kézdivásárhelyi Vigadóban, a kolozsvári Magyar Opera jegypénztáránál, illetve a KMDSZ irodájában, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál, vagy a biletmaster.ro honlapján lehet vásárolni. A pénteki program 25 lejbe kerül, a többi napra szóló jegyek 20 lejért vásárolhatók meg.

Kimaradt?