M3

Eltávolította Koncz Zsuzsa plakátjait a magyar köztévé

A magyar közszolgálati média, az MTVA eltávolította azokat a plakátokat a közterületekről, amelyeken új csatornáját, az M3-at Koncz Zsuzsa fiatalkori arcképével reklámozta.

Még nem kapták meg az énekesnő ügyvédi felszólítását, de már eltávolították a jogsértő plakátokat a közterületekről - mondta a Bors Online-nak az MTVA szóvivője.

Milliós kártérítésre számíthat Koncz Zsuzsa, akinek a hozzájárulása nélkül használták fel arcképét a magyar közszolgálati média új csatornája, az M3 reklámplakátjain. A jogsértő plakátokat a köztévé azóta eltávolította - írta kedden a Bors Online.

Koncz Zsuzsa ügyvédi felszólítása még nem érkezett meg az MTVA-hoz, de az énekesnő követeléséről értesülve már el is tüntették a kifogásolt plakátokat a közterületekről - közölte Lencsó Rita, az MTVA szóvivője.

Mint arról beszámoltunk, Koncz Zsuzsa felháborodott, hogy fiatalkori arcképével népszerűsítik az új nosztalgiacsatornát, ráadásul éppen akkor, amikor a koncertjét hirdető plakátok is országszerte megjelentek.

A Bors Online által megkérdezett jogi szakértő azt mondta, hogy bár Koncz Zsuzsa közszereplő, de engedélyt kellett volna kérni tőle, hogy felhasználhassák a képét. Mivel ez nem történt meg, sérült a képmás védelméhez fűződő személyiségi joga. Ha Koncz bizonyítja, hogy kárt okoztak neki a plakátok, nem vagyoni kártérítést kérhet. Ha a bíróság igazat ad neki, akár milliós kártérítés is járhat az énekesnőnek.

Mégsem várható, hogy más hírességek is fellépjenek jogaikért, ugyanis a lap körkérdése szerint a legtöbben örülnek a jutalomszereplésnek. Kovács Kati azt mondta, számára nagy boldogság, hogy a televízió használja az arcát. Ő mindent a tévének köszönhet - tette hozzá. Rózsa György is boldog, hogy újra láthatják a nézők régi műsorát. Igaz, tőle engedélyt kért a köztelevízió arcképe felhasználásához.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?