Publikálatlan Cipő-dalok rejtőznek Koncz Zsuzsa fiókjában

A három év után megjelent, 38. lemezén Koncz Zsuzsa két olyan, eddig nem publikált dalt is énekel, amelyeknek zenéjét Bódi László Cipő, a Republic együttes nemrég elhunyt frontembere szerezte évekkel ezelőtt. A Repülő című dal Tóth Krisztina verse, amelyre Cipő komponált lírai dallamot, ahogy az Árad a szeretet című számhoz is, ennek szövegét pedig Müller Péter Sziámi írta az értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színház közreműködésével.

Az énekesnő elárulta, a Tóth Krisztina szövegére írt dalt már 2005-ben megkapta Cipőtől, de csak most érezte magát készen arra, hogy elénekelje. „Szeretem, ha zajlanak körülöttem a dolgok, de tudok türelmes is lenni, ennek a dalnak pedig erre volt szüksége” – mondta. Koncz Zsuzsai 2014. március 14-én, a Budapest Sportarénában tizedik alkalommal ad nagy koncertet, ahol ezeket a dalokat is eléneklni.

„Cipő Bródy János barátja volt. Előbb-utóbb nekünk is találkoznunk kellett. Az első dala, amit nekem hozott, az Ég és föld között című volt, amiről azonnal a francia sanzonok jutottak eszembe” – elevenítette fel első találkozását az énekessel Koncz Zsuzsa, aki még mindig könnyekkel a szemében beszél tragikusan fiatalon elhunyt zenésztársáról.

Kimaradt?