Koncz Zsuzsa pereli a magyar köztévét

Jogi úton kíván elégtételt kapni Koncz Zsuzsa, amiért a köztévé decemberben indult retrócsatornája az ő tudta és beleegyezése nélkül használta fel arcmását a reklámkampányához - közölte a Blikk.

Koncz Zsuzsa az ügyvédjén keresztül  felszólítást küldött a köztévé illetékeseinek a jogsértés megszüntetésére, ám eddig semmilyen választ nem kapott - írta a Blikk.

Az énekesnő nem csak azért tartja felháborítónak az MTVA kampányplakátjait, mert nem egyeztettek vele, hanem mert azok közelgő, márciusi nagykoncertje reklámjába is alaposan belezavarnak.

"Elfogadhatatlannak tartom, hogy a megkérdezésem és értesítésem nélkül használják fel az arcmásomat egy induló tévécsatorna népszerűsítéséhez" – mondta Koncz Zsuzsa.

"Ezt akkor sem tehetnék meg, ha én egy ismeretlen civil lennék. Annak idején, amikor az első plakátok megjelentek, felvetettem ezt a személyiségi jogi problémát az ügyvédemnek, aki egyetértett velem" - tette hozzá.

"December elején ügyvédi felszólítást küldtünk jogsértés megszűntésére, de eddig semmilyen választ nem kaptunk. Ha továbbra sem reagálnak, feltehetően jogi útra tereljük ezt az elintézetlen ügyet" - mondta az énekesnő.

"Sajnáljuk a történteket, és bár az ügyvédi levelet még nem kaptuk meg, reméljük, mihamarabb megállapodásra jutunk a művésznővel" – reagált röviden az ügyre Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke.

 

Kimaradt?