Hármaspont Berekméri Katalinnal

A marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat színművésze, Berekméri Katalin is játszik a Liviu Rebreanu Tásulat Bogdan Georgescu által rendezett Hármaspont (Punct triplu) című új előadásában, amelynek bemutatója október 1-jén, kedden 18.00 órakor lesz a Nemzeti Színház Underground termében.

A HÁRMASPONT egy társadalomvizsgáló, aktív művészeti projekt, amelynek célja korunk társadalmi változásainak, a férfi-nő viszonynak és a család társadalmi dinamikájának elemzése a harmadik évezred elején.

Az előadás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a kolozsvári Colectiv A koprodukciója, amelyet az Országos Kulturális Alap (AFCN) támogat. Ennek jegyében a darabnak két előadása lesz Kolozsváron az Ecsetgyár Kortárs Művészeti Központban 2013. október 16-án és 17-én. November 15-én szintén Kolozsváron a Temps D’Images Nemzetközi Fesztivál programjában szerepel a produkció.

A szereposztásban Berekméri Katalin mellett Ion Vântu, Elena Purea, Mihaela Mihai, Ciugulitu Csaba és Andrei Chiran látható. Az előadás díszlet-és jelmeztervezője Irina Gâdiuţă, zenei munkatársa Sever Andrei.

Bogdan Georgescu aktív művészeti és közösségi színházi projektek szerzője. Drámaíró és közösségi színházi műhelyeket irányított Romániában, Moldáviában, Szerbiában, Szlovéniában, az Amerikai Egyesült Államokban. Színházi szövegek: Pá, puszi, Románia! A nép háza, , D.W., ROGVAIV, I am special, For The Win. Díjak: A legjobb előadás – ROGVAIV, Román Dramaturgiai Fesztivál, Temesvár (2012), A legjobb fiatal művész – Pá, puszi, Románia! (David Schwartzcal megosztva), Kontakt Fesztivál Torun, Lengyelország (2012), Írország Nagykövetsége ígéretes pályakezdő drámaírónak járó díja (A nép háza, 2011), Nagy Reménységek díj a Közösségi Színházért (2010), a dramAcum2 verseny győztese a D.W. darabbal (2004).

Kapcsolódók

Kimaradt?