Színházzal indul a tanév Csíkban óvodáskortól tizenkettedikig

Három előadással és kedvezményes jegyárakkal várja a Csíki Játékszín az óvodásokat és iskolásokat a tanévkezdés hetén. A középiskolások két előadást, a Semmi és a Születésnapodra című produkciókat láthatják, a kisiskolások és óvodások A kiskakas gyémánt félkrajcárja bábjátékot tekinthetik meg az iskola első hetében.

Szeptember 18-án, szerdán 18 órakor a Semmi című pszichothrillert játssza a társulat, 14 éven felülieknek. A felolvasószínházi formában született előadás a Lurkó Fesztivál első kiadására készült. Janne Teller ifjúsági regényéből Gimesi Dóra írt színpadi adaptációt. A 2000-ben született regényt Dániában megjelenése után betiltották, majd egy év múlva kötelező olvasmánnyá tették. Az „új század Legyek urának” aposztrofált mű a tinédzserek közegében tárgyalja a társadalmi szabályok értelmét.

Szeptember 19-án,  csütörtökön 18 órakor Születésnapodra címmel József Attila és kortárs magyar költők műveiből készült zenés versösszeállításra invitálják a 7-12 osztályosokat a Hunyadi László Kamaraterembe.

Szeptember 20-án, pénteken 10 órakor a legkisebbeket várja a színház A kiskakas gyémánt félkrajcárja bábjátékra.

A belépők ára mindhárom előadásra egységesen 5 lej.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?