Elsejével rajtolhat a bérletvásárlás a Csíki Játékszínnél

Augusztus 1-én nyit a Csíki Játékszín jegypénztára és ezzel kezdetét veszi a következő évadra szóló bérletek árusítása. A 2013/2014-es évadban a Csíki Játékszín a korábbiaktól eltérően öt nagyszínpadi előadást kínál bérletbe.

Gogol: A Revizor című komédiáját Parászka Miklós rendezi, a tavalyi évad nagysikerű Isten pénze előadás rendezője, Somogyi Szilárd pedig ismét zenés művet állít színpadra, Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre: Viktória című operettjét. Kodály Zoltán – Paulini Béla – Harsányi Zsolt szerzők műve, a Háry János daljáték a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttessel közös produkcióban valósul meg. Az előadás koreográfusa Szűcs Gábor, rendezője Szabó Emese. Müller Péter japán novellákból írta színpadra A vihar kapujában című bűnügyi drámát. Akutagawa Rjúnoszuke történeteinek adaptációját Kövesdy István rendezi. Az évad ötödik nagyszínpadi bemutatója Neil Simon  A napsugár fiúk című vígjátéka lesz Parászka Miklós rendezésében.

Az öt előadásra érvényes bérlet 65 lejbe kerül, diák- és nyugdíjas kedvezménnyel 45 lejbe. A bemutató előadásokra váltható Bánk bán bérlet ára 80 lej, a színház mecénásai pedig 350 lejes áron megvásárolt bérlettel támogathatják a társulat munkáját. Az általános iskola felső tagozatosainak és a középiskolásoknak változatlan áron, azaz 30 lejért kínál négy előadásra érvényes bérletet a színház.

A diákbérlettel A revizor, a Viktória, a Háry János és A vihar kapujában előadások tekinthetők meg. A 6-13 éveseknek szóló mesebérlet idén választhatóan három vagy négy előadásra szól. 15 lejért három mesejátékot láthatnak a legkisebbek, a 20 lejes áron megvásárolt bérlettel pedig a Lurkó Fesztivál egyik előadására is beléphetnek.

Felnőtt-repertoárunkat csak 14 éven felülieknek ajánljuk, 7 éven aluliak felnőtt-előadásainkat nem látogathatják. Fenntartjuk a műsorváltoztatás jogát!

Bérletek augusztus 1. és október 1. között válthatók a színház jegypénztárában, munkanapokon 10-13 valamint 17-19 óra között. Tavalyi bérleteseink helyeit szeptember 20-ig fenntartjuk és megkérjük törzsközönségünket, hogy lehetőleg minél előbb jelezzék bérletmegújítási szándékukat.

Augusztus 2-án, 20 órakor a Mikó vár udvarán a városnapi rendezvények keretében a társulat az Othello Gyulaházán című vígjátékkal lép fel.

Kimaradt?