Háy come Beck - ősbemutató a pulzArton

“Egy popzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Versek, dalok, novellák. Kettős figyelem, közös játék. Kis szerelem, kis küzdelem az apákkal és az anyákkal, nagy küzdelem az idővel. Minden, ami jó, minden, ami rossz. A közös fellépés ősbemutatója egy erdélyi város induló fesztiválján, a pulzArton” – így jellemezte közös produkcióját Háy János és Beck Zoltán.

Nemcsak a közönség, de a maguk örömére is feszegetik a műfaji határokat, számítanak a néző bekapcsolódására, és mint ígérik, nem lesz két egyforma előadásuk. Szerintük a részvétel a pulzArt fesztiválon arra is jó, hogy határidőt szabott a produkció elkészülésének, ugyanakkor egy ilyen rendezvény mindig inspirálóan hat úgy a közönségre, mint az alkotókra.

A József Attila-díjas író és a 30Y pécsi alternatív rockzenekar frontembere már korábban is dolgozott együtt, most pedig egy merőben új műsorral érkeznek Sepsiszentgyörgyre, ahol gyakorlatilag az ősbemutatót tartják. A Háy come Beck című produkcióra szeptember 5-én, csütörtökön 21.30-tól kerül sor az Új Stúdióban.

Háy János (1960) József Attila-díjas író, költő, képzőművész, a Palatinus Könyvkiadó alapítója. 1989-ben jelent meg első verskötete Gyalog megyek hozzád sétálóúton címmel. A kötet az 1976-tól 1985-ig terjedő alkotói időszakot zárja le, híres nyitómondata: „Háy János nevű személy nem létezik”. Eddig tizennyolc kötete jelent meg, köztük a Dzsigerdilen című, a török korban játszódó regény, amely prózaíróként, illetve A Gézagyerek, amely drámaíróként tették elismertté szerzőjüket. Az írások mellett megjelennek rajzai, festményei is, köteteit ő maga illusztrálja.

Beck Zoltán (1971) Artisjus-díjas zenész, a 30Y pécsi alternatív rockegyüttes frontembere, civilben a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, a Romológia Tanszéken egyetemi adjunktus. A 30Y együttest 2000-ben alapították, több hivatalos és nem hivatalos albumuk is megjelent. Stílusteremtő szövegírói, előadóművészi tevékenységével jelentősen hozzájárult az igényes pop-rock kultúra magyarországi térnyeréséhez.

Még lehet elővételben jegyeket vásárolni a pulzArt fesztivál jegyköteles előadásaira. Szerdáig jutányos áron lehet beszerezni a jegyeket, a diákok és nyugdíjasok igazolványuk felmutatásával pedig további kedvezményekre jogosultak. Elővételben a teljes árú jegyek 10 és 30 lej között mozognak, kedvezményesen áron pedig 5 és 15 lej között váltakoznak, szeptember 5-től már csak helyszíni jegyeket lehet vásárolni, ezek ára minden esetben 5 lejjel magasabb. Jegyek a Városi Kulturális Szervezőirodában kaphatóak, hétfőtől-péntekig 9-13 és 16-17 óra között, valamint előadásnapokon egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Szabadság tér 1-es szám, Sepsiszentgyörgy, telefonszám 0267-312104. A részletes programot a www.pulzart.ro honlapon lehet elérni.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?