Aranytorkú gyerekek hada érkezik a Vásárhelyi Forgatagra

A Vásárhelyi Forgatagra készül a Szentegyházi Gyermekfilharmónia, a Kárpát-medence legismertebb gyermekzenekara, amely több mint húsz éve töretlen elismerésnek örvend. A „fili” ifjú tagjai csak néhány napja érkeztek haza kelet-magyarországi, hét települést érintő turnéjukról.

Haáz Sándor, a filharmónia vezetője elmondta: rövid, klasszikus darabokat, nagyobb, látványosabb népdalfeldolgozásokat, illetve más népek dalait hozzák el Vásárhelyre. Körülbelül 1 órás műsorral készülnek fellépni a Kultúrpalotában, 13 dallal, köztük népdalokkal is. Mintegy száz gyerek fog énekelni, és negyvenen zenélni. A gyerekek közül a legkisebb fellépő 9 éves lesz, a „legkorosabb” pedig 21.

A Gyermekfilharmónia több mint 20 éve alakult és már a Megéneklünk Románia korszakában is jártak Marosvásárhelyre, a Köteles Sámuel utcai stúdióba. Az akkor éneklő fiatalok természetesen felnőttek, és már gyerekeik énekelnek, illetve zenélnek a Szentegyházi Gyermekfilharmóniában, most pedig a Vásárhelyi Forgatagon is. Haáz Sándor elmondta, szívesen jön ő maga is Marosvásárhelyre, hiszen rokonai, ismerősei várják itt.

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia pénteken, augusztus 30-án, este 7 órától fog fellépni a Kultúrapalotában.

Kapcsolódók

Kimaradt?