Káprázatos haiti-i színvilág az Inter-Arton

Csodálatos mese- és színvilágot tárt a nézők elő a nagyenyedi Inter-Art alkotótáborba immár családtagként hazajáró Patrick Cauvin.  

A mintegy tíz esztendeje, évről évre visszatérő haiti-i művészt a gyulafehérvári múzeum látta ezúttal vendégül.

Patrick Cauvin méltatásában Ioan Hădărig, az alapítvány művészeti igazgatója a belső megélés szerepét hangsúlyozta, valamint csodálatát azon művész iránt, aki egy másik világot képes elénk varázsolni.

Patrick Cauvin közgazdászként végzett Haitiben, ecsetfogásra húga késztette, az alkotás világában mestere, a híres haiti-i festő Label vezette. 1989-ben vett részt először csoportos kiállításon New Jerseyben, majd a bronx-i New York 69-es galériában. Ezt egy sor haiti-i, frankfurti, normandiai, marokkói kiállítás követett, majd a haiti-i történelem és művészet megismertetése érdekében 1992-ben többedmagával megalapította a Promart Haiti alapítványt. Az Inter-Art alapítvánnyal az idei nemzetközi alkotótábor megnyitóján együttműködési szerződést írtak alá.

A megnyitón szót kérő művész az őt befogadó közösségnek mondott köszönetet, akik körében igazán otthonosan érzi magát: nem véletlen hát, hogy néhány nappal mindig megelőzi a táborba érkezőket, és napokkal később távozik.           

Kapcsolódók

Kimaradt?