A Félszigeten is bemutatkoznak a Hungaromagyarázatok

A Youth@Kolozsvár 2015 (Európa Ifjúsági Fővárosa) és a Hungaromagyarázatok csapatai partnerséget kötnek a román-magyar interetnikus kapcsolatok megerősítése érdekében.

“A Hungaromagyarázatok két fiatal - Alexandra Damian és Sugár Teodor-Dávid - kezdeményezése, így a jól működő etnikumközi kapcsolatok már a kezdeményezők szintjén megmutatkoznak. Úgy véljük, a multikulturalitás előnyt jelent Kolozsvár számára, sajátos és eredeti sokszínűséget ad a városnak” – olvasható a maszol.ro-hoz eljuttatott sajtóközleményben.  

A két csapat együttműködése révén, a román kormány főtitkárságának keretében működő Etnikumközi Kapcsolatok Osztályának támogatásával, a Hungaromagyarázatok 2013. július 18-21 között részt vesz a Félsziget Fesztiválon, így népszerűsítve az Európa Ifjúsági Fővárosa szellemében az interetnikus kapcsolatokat.

Ez a partnerség a Fesztivál keretén belül egy sor olyan “viuzális fordításban” nyilvánul meg, amelyek révén egyes kifejezések és szavak románról magyarra, illetve magyarról románra történtő tükörfordításait illusztrálják. Ezek egyedi installációk formájában kerülnek kiállításra és az online térben használt like&share koncepciót egyedi módon helyezik át az offline közegbe.

Az illusztrációkat Cutărică, George Roşu, Vasile de la Mîţa cu î din i, K., Dungi, Potop, Orosz Annabella és Banga Szilárd készítik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?