Már az Őszi Sokadalomra készülnek Kézdivásárhelyen

Várhatóan több kézművessel és több helyszínnel bővül az idei Őszi Sokadalom, amelyet a 2012-ben útjára indított „Az értékszüret” mottóval augusztus 28. és szeptember elseje között tartanak Kézdivásárhelyen. A programsorozat egyik fő vonzereje a helyi rendezésben és szereposztásban színpadra vitt produkció, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical lesz.

„Tavalyi célunk a régi idők vásári hangulatának visszavarázslása volt a város főterére, amit többé-kevésbé sikerült megvalósítani. Idén arra fogunk törekedni, hogy több kirakodót és színesebb kínálatot biztosítsunk, valamint az átutazó turizmus bevonásával növeljük a vásárlóerőt. Kettős ünnepnek mondhatók ugyanakkor a település napjai: egyrészt a kikapcsolódásról, szórakozásról szólnak, másrészt pedig Felső-Háromszék legnagyobb őszi vásáráról” – számolt be a tervekről Bokor Tibor polgármester. A kézműves vásár helyszíne idén is Gábor Áron téren lesz, a kereskedők, akik árulni szeretnének, hétfőtől, június 8-tól már jelentkezhetnek a hivatalban.

Ami a szórakozást illeti, a végleges program július végén kerülhet nyilvánosságra, addig is Ménessy Kinga, a rendezvény főszervezője megosztott pár „kulisszatitkot”. Augusztus 28-án este a kézdivásárhelyi Városi Színház évadnyitó előadással jelentkezik, valamint 29-én, csütörtökön egy nyitókoncert is lesz a Vigadóban, Szulák Andrea, a Budapesti Operettszínház művésze fellépésével. Ez a koncert belépős lesz, a szervezők időben közzéteszik, hogy mikortól és honnan lehet beszerezni a jegyeket.

A szabadtéri színpadi programok péntek estétől vasárnap estig zajlanak (augusztus 30 – szeptember 1). Első este – közkívánatra – László Attila lép fel, utána a fiatalok egyik kedvence, a Kistehén Zenekar koncertezik. Ezt követően tekinthető majd meg egy „helyi különlegesség”: Kolcsár József rendezésében a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt viszik színpadra a Macskakő színjátszó csoport diákszínészei, és az erre a műsorszámra toborzott, több fordulón keresztül kiválasztott helyi szólisták. A musical után a szintén helybéli Bumeráng együttes lép fel – a rajongók kérésére eredeti felállásban.

Augusztus 31-én, szombaton a pop-dance műfaj kap főszerepet, amikor is a Groovehouse-szal találkozhat a közönség, utána az X-Faktorból ismert és megszeretett, borzonti Baricz Gergő és zenekara énekel. Őket követi a Piramis zenekar, majd az esztergomi Tűzkerék XT zenekar (Tűzkerék Revival Band), akiknek a fellépését Kézdivásárhely testvértelepülése, Paks város önkormányzata közbenjárásával sikerül színpadra hívni. Az estét egy alternatív zenekar a zárja, a Tesztoszteron Zenei Alakulat, ők a Vigadó udvarán fognak fellépni.

Vasárnap este Nagy Feró és a Beatrice énekel, a legnagyobb slágereket hozzák Kézdivásárhelyre, majd a városnapokat egy nagy közönségkedvenc, a Hooligans fellépése és tűzijáték zárja. Fellépőkről és programokról részletesebben a www.oszisokadalom.ro honlapon lehet tájékozódni.

Ahogyan az lenni szokott, most is várják a civil szervezetek és egyéb intézmények bekapcsolódását a programszervezésbe. Eddig intézmények szintjén a Vigadó Művelődési Ház és a Céhtörténeti Múzeum jelezte, hogy saját kínálattal színesítik a városnapok rendezvényeit, de a kézműves vásárt megszervező Barabás Zsombor Népművészeti Egyesület és a Nők Egyesülete is bőségesen kiveszi a részét a munkából. Ugyancsak elmaradhatatlan helyszíne lesz a városnapoknak a Jazz Café udvarán megnyíló Borudvar, mely Hegedűs Ferenc vállalkozó jóvoltából idén is színvonalas koncertekkel és minőségi itókákkal jelentkezik. Ezen kívül az ASIMCOV is bekapcsolódik a programokba a hagyományos pityókafesztivállal és főzőversenyével – ez azonban idén új helyszínen, a Molnár Józsiás park fáinak hűvösében várja majd a látogatókat. Ugyancsak a „Józsiás” fog helyet adni a gyerekek birodalmának, kicsiknek szánt programoknak is.

Mint elhangzott, a rendezvény tavalyi költségvetése 220 ezer lej, remélik, idén sem haladják meg ezt az összeget, amelynek felét tavaly magántőke bevonásával sikerült biztosítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?