Transilvania Filmfesztivál után Transilvania Könyvfesztivál Kolozsváron

Egyelőre csak hazai kiadványokat állítanak ki, de jövő évtől kezdődően nemzetközi jellegű lesz a Transilvania Könyvfesztivál, amelyet első ízben tartanak Kolozsváron. A hőség ugyan napközben nem kedvez a Főtéren felállított standoknál folyó vásárnak, de a színpadon könyvbemutatókat tartanak vagy folk- nép- és világzenét muzsikálnak, a téren átvágó járókelők pedig akkor is meg-megállnak kézbe venni néhány kötetet, ha egyébként eszükbe se jutna könyvesboltba térni. A szervezők reményei szerint Kolozsvárnak egy újabb kulturális brandje van kialakulóban.

A Transilvania Könyvfesztivált az Eikon Kulturális Egyesület szervezi a városi és megyei önkormányzattal közösen. A román nyelvű kötetek mellett magyar kiadók köteteit is megtalálhatják az érdeklődők a Főtér keleti oldalán felállított standoknál, a Romániai Magyar Könyves Céh improvizált cégére alatt.

Kulturális csemegékkel is szolgál a rendezvény, ma (csütörtökön) este 8-tól Ada Milea és meghívottai adnak koncertet Mátyás király szobra előtt, utána opera-tánc-színházi előadáson vehetnek részt az érdeklődők. A vasárnap estig tartó könyvfesztivál záróeseménye a Győzelem moziban lesz, ahol este 7-től bemutatják Ray Bradbury regényét, a pusztulásra ítélt könyvek megmentéséről szóló Fahrenheit 451 –et, majd le is vetítik François Truffaut hasonló című kultuszfilmjét.

A könyvfesztivál teljes programja itt tanulmányozható román nyelven.

Kapcsolódók

Kimaradt?