Köztéri fotókiállítás zárja a Háromszék Táncegyüttes megalakulásának 30. évfordulóját

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes előadásainak felvételeiből nyílik szabadtéri fotókiállítás Sepsiszentgyörgy főterén.

A táncegyüttes fennállásának 30. évfordulója alkalmából megtartott rendezvénysorozat záróakkordja ez a tárlat, amelynek keretében Ádám Gyula csíkszeredai fotóművész előadás-felvételeivel emlékeznek az elmúlt évek legszebb pillanataira. A köztéri kiállítás megnyitója december 17-én, csütörtökön 15.30 órától lesz, az eseményt élőben lehet majd követni a Háromszék Táncegyüttes Facebook-oldalán. A tárlat január 7-ig tekinthető meg Sepsiszentgyörgy főterén.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, Magyar Művészetért Díjjal, Csíkszereda város Pro Urbe-díjával és számos egyéb szakmai elismeréssel kitüntetett Ádám Gyula 2016 óta követi lencséjével a Háromszék Táncegyüttes előadásait. A fotográfus különös érzékenységgel varázsol a színpadi jelen időből örökkévalót. Lencséjén keresztül az itt és most pillanatában megtörténő táncmozdulat, gesztus, színpadi találkozás szakrálissá lényegül át, a színházi másodperctöredék pedig időtlenné tágul. A kiállítás az elmúlt öt év előadásaiból összeállított hangulatkollázs.

Mint arról beszámoltunk, a járványügyi helyzet és a személyes találkozás lehetőségének hiányában novemberben virtuális térben szervezte megalakulásának 30-ik évfordulóját ünneplő programsorozatát a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes.

Deák Gyula igazgató a társulat művészi hitvallásáról szólva kifejtette, kettős feladatuk van: nemzeti közösségünk identitáserősítése, valamint művészi produkciók létrehozása, amelyben összekovácsolódnak a kortárs elemek a tradicionális értékekkel.

„Semmi nincs kőbe vésve, mindig nyitottak voltunk, és ha az élet úgy hozza, biztosan nyitunk ezután is újabb kihívások felé” – mutatott rá Deák Gyula.

Kapcsolódók

Kimaradt?