Színes programmal készül az őszre Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház

Kézdivásárhelyen Őszi Szabadtér címmel továbbra is szabad ég alatt megtartott színházi és zenés rendezvényekkel készülnek a szeptemberre a Vigadó Művelődési Ház szervezésében.

A szeptembertől érvényes rendelkezések értelmében engedélyezett a zárt téri események szervezése is, így a kézdivásárhelyiek megragadva az alkalmat, a Cinema Vigadó Mozi keretében megtartják a Filmtettfesztet is.

A kézdivásárhelyi kulturális intézményre is bénítóan hatott a koronavírus-járvány megjelenése. Március közepén a sok betervezett előadást és produkciót értelemszerűen mind be kellett fagyasztani. Bemutató előtt négy nappal álltak le teljesen, meghatározatlan időre.

Ez az állapot sok hátránnyal járt, de Lung László Zsoltnak, az intézmény vezetőjének az elmondása szerint olyan pozitív tapasztalatai voltak ez idő alatt, amelyeket most egyértelműen az intézmény javára tud fordítani. Szerinte ezt a rendszert meg kell tanulni kezelni, sok a szabály, sok a betartandó előírás, de a legfőbb cél az, hogy a néző jól érezze magát.

Szeptember harmadika és harmincadika közt rengeteg program közül lehet válogatni. Őszi Szabadtér címmel indítanak programsorozatot a céhes város legszebb parkjában, a W. Wegener Parkban. Népdalelőadások, bábszínház és koncertek sokasága közül választhatnak az odalátogató gyerekek és felnőttek egyaránt. Mindenik célközönség megtalálja a neki tetszőt.

„A nyári programsorozatunk volt a bizonyíték arra, hogy igenis a városunkban van igény a szabadtéri kulturális eseményekre. Több mint ezres összlétszámú nézettségünk volt, persze nem a számokra hajtottunk, de azért kíváncsiak voltunk, hogy egy nyári megmozdulás hogyan is működik egy olyan parkban, olyan téren, ahol eddig még nem szerveztünk kültéri produkciókat. Figyelembe véve a környező lakók igényeit, szeptemberre lelkesen készültünk, hasonló jellegű produkciókkal, több gyerekprogrammal, koncerttel és zártabb körű, valamint meghittebb történetekkel is” – mondta a Maszolnak az igazgató-színművész.

Amint Lung László Zsolt kifejtette, ragaszkodnak az eredeti nyári koncepcióhoz, mert kinti programsorozatot terveztek továbbra is, azzal a különbséggel – és ezért is választották kétfelé programjaikat –, hogy a moziknál és vetítéseknél a művelődési házban készítsék elő a terepet.

Másik szálon is zajlanak tehát majd az események az intézmény szervezésében: a Cinema Vigadó Mozi keretében filmvetítés-sorozat indul, amely a Filmtettfesztnek ad helyet Kézdivásárhelyen. „Ezzel fogjuk kipróbálni a beltéri produkciók mechanizmusát az új szabályok függvényében” – tette hozzá Lung László-Zsolt.

Az Őszi Szabadtér rendezvénysorozat a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, a Vigadó Művelődési Ház és a kézdivásárhelyi önkormányzat együttműködésének köszönhetően jött létre, mindegyik intézmény és szervezet szerepet vállalt a segédkezésben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?