Ezután aktuális előadásait is közvetíti online a marosvásárhelyi színház

Közel 75 ezren kattintottak a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Sirály című előadásának online közvetítésére, ezért további előadásait is közzéteszi az interneten a Tompa Miklós Társulat, a régebbiek mellett a műsoron lévő produkciók közül is.

Az első meghatározott időre elérhetővé tett aktuális előadás Radu Afrim Retromadár blokknak csapódik, és forró aszfaltra zuhan című rendezése lesz, az elmúlt évek egyik kiemelkedő szakmai és közönségsikere.A rendező által írt szövegen alapuló előadás a 70-es évek világát nosztalgiával és iróniával idézi meg. A szocializmus zsúfolt tömbháznegyedeinek élete a kollektív és az egyéni emlékezet jelenbe nyúló része. A produkció úgy idézi meg ezt a világot, hogy közben a nézők személyes vagy családi legendáriumból ismert emlékeit is előhívja. Ma, a társadalmi távolságtartás idején, a tömbházak egykori pezsgő közösségi élete különleges hatással bír.

A Retromadár… felvétele a társulat Facebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján április 20-án, hétfőn este 6 óra és éjfél közt lesz elérhető. A színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy az előadás 14 éven felülieknek ajánlott. A nagy érdeklődésre való tekintettel a közvetítés román felirattal lesz követhető. A Tompa Miklós Társulat archív előadás-felvételei továbbra is a társulat YouTube-csatornáján követhetők, ahová naponta kerülnek föl új videók.

Kapcsolódók

Kimaradt?