Mégis elhangzik Bartók Imre szövege az Irodalom Éjszakáján

A Térey-ösztöndíjat visszautasító Bartók Imre részvételét az Irodalom Éjszakája című programsorozaton a külügyminisztérium korábban visszavonta, a rendezvény főszervezőjének kérésére mégis visszakerült a programba, írja a Litera.hu.

Bartók Imrét azután zárta ki a nemzetközi irodalmi rendezvényről a külügy, miután a Facebook-oldalán „enyhén szólva aggályosnak” nevezte a Térey-ösztöndíj odaítélésének módját. Kizárása ellen több Térey-ösztöndíjas is tiltakozott.

Az Irodalom Éjszakája főszervezője múlt héten Facebook-oldalán jelentette be, hogy Bartók Imre szövege, a Jerikó épül című hatodik regényének részlete mégis szerepel a rendezvényen. „Az elmúlt hetek eseményeire reagálva örömmel tudatjuk, hogy a 2020-as Irodalom Éjszakáján elhangzó magyar szöveg – a rendezvény főszervezője, az EUNIC Hungary kifejezett kérésére – Bartók Imre regényének részlete lesz” – írták a program Facebook-oldalán.

 

A 23 európai kulturális intézet és nagykövetség bevonásával létrejövő Irodalom Éjszakáját idén március 26-án Budapesten és április 2-án rendezik meg Debrecenben.

Kapcsolódók

Kimaradt?