Ókori farsangi bált szervez a Tomcsa Sándor Színház

Hagyományos farsangi mulatság lesz az udvarhelyi színházban február 22-én, szombaton. Ezúttal a farsang gyökereihez nyúlnak vissza, így az ókor a központi téma.

A január 6-tól február közepéig tartó időszak már az ókortól a vidám összejövetelek, pajkos bolondozások és a bálok időszaka volt. Ezt idézi fel a Tomcsa Sándor Színház ünnepsége, amelyre ókori római, görög és akár egyiptomi korhű jelmezekbe öltözött vendégeket várnak. Aki nem találna számára megfelelő jelmezt, a helyszínen is kölcsönözhet római tunikákat közölték a szervezők.

Az este 19 órától hajnalig tartó ünnepség estéjére a színház ókori római vendégváró falatkákkal, hagyományos ókori római borral, vetélkedőkkel és további meglepetésekkel várja a résztvevőket. A zenét „vexillarius” Tóth Árpád, a társulat tagja szolgáltatja.

Az eseményen, amelynek partnere a Maros Megyei Múzeum által működetett Mikházi Régészet Park, kötelezően jelmezben kell megjelenni. Jelentkezni 16 éven felülieknek lehet február 17-ig a pénztárban személyesen, a 0266 212 131 vagy a 0743 212 131-es telefonszámon. A belépő ára 45 RON.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?