Egyre közelebb az újabb Oscar-díjhoz Quentin Tarantino

Quentin Tarantino filmje, a Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time in Hollywood) nyerte el a legjobb filmnek járó elismerést a filmkritikusoktól a vasárnapi Critics’ Choice Awards díjátadó gálán a kaliforniai Santa Monicában.

Az Oscar-díjakat viszonylag megbízhatóan előrejelző díjátadón Quentin Tarantino a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte, a film látványtervezőit, Barbara Linget és Nancy Haigh-t is elismerték.Akárcsak a nemrég átadott Golden Globe-díjakon a legjobb színész díját Joaquin Phoenix (Joker) kapta, a legjobb színésznőnek járó elismerést Renée Zellweger (Judy), a legjobb mellékszereplő színésznő Laura Dern (Házassági történet/Marriage Story) lett, a legjobb mellékszereplő színész Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood/Once Upon a Time in Hollywood).

A legjobb filmrendező díját Sam Mendes (1917) és Bong Joon Ho (Élősködők/ Gisaengchung) megosztva kapták. A dél-koreai film nyerte a legjobb idegen nyelvű film díját is.

Az operatőrök közül Roger Deakins nyert az 1917-ért, az első világháborús film vágója, Lee Smith is győzött a kategóriájában.

A televíziós kategóriákban az HBO Succession című produkciója lett a legjobb drámasorozat, az Amazon Fleabagje a legjobb vígjáték, a Netflix When They See Us című produkciója a legjobb minisorozat, és a szintén netflixes El Camino: A Breaking Bad Movie a legjobb tévéfilm.

Kapcsolódók

Kimaradt?