X-Faktor: a legjobb nyolc közé jutott a csíkszeredai lány csapata

Az X-Faktor következő fordulójába, a legjobb nyolc eladó közé jutott a Take 3 nevű lányzenekar, amelynek a csíkszeredai Marschal Edina is tagja.

Az RTL Klub tehetségkutatójának szombat esti, első élő show-jában a hagyományoknak megfelelően a legjobb 12 előadó lépett színpadra. Köztük a Take 3 nevű lánycsapat, amelynek tagjai korábban soha nem zenéltek együtt, a verseny táborában társították őket össze.

Az újonnan létrehozott zenekar azokból a lány előadókból áll, akik egyéniben nem győzték meg a négy mentort, de csapatban kaptak még egy esélyt. A 16 éves, csíkszeredai Marschal Edina, a 20 éves Khamitova Madina és a 15 éves Márity Szonja olyan jól teljesített a mentorházban, hogy a zenekarok mentora, Puskás Peti úgy döntött, hogy továbbviszi őket az első élő show-ba.

Szombat este a Take 3 AK26 Blöff című dalát adta elő. Produkciójukat a négy mentor közül három dicsérte. Gáspár Laci azt mondta: amit a három lány előadott a színpadon, „nem csak nagyon ízléses és menő, hanem céltudatos és előremutató”. A 25 éven felüliek mentora azt emelte ki, hogy a Take 3 tagjai mertek több szólamban énekelni, ami a mai zenei világban nagyon ritka dolog.

Pozitívan értékelte a produkciót Dallos Bogi is. „Éreztem a közös energiát, igazi vagány csajcsapat vagytok” – jelentette ki a lányok mentora. Puskás Peti is nyilván dicsérte a mentoráltjait. „Mindannyian rengeteget fejlődtetek, és kiegészítitek egymást, büszke vagyok rátok” – mondta a lányoknak. Negatívat csak ByeAlex mondott, aki egysíkúnak értékelte a produkciót. „Tudom, hogy egy ilyen dal elviszi a közönséget, de az előző produkciókhoz képest gyerekes, amatőr volt” – fogalmazott a fiúk mentora.

Annak ellenére, hogy értékeléskor dicsérte a Take 3-at, Gáspár Laci a közönségre bízta annak eldöntését, hogy megérdemlik-e a továbbjutást a lányok. Hasonlóan járt el ByeAlex is. „A közönségnek kell eldöntenie, hogy működik-e egy csajbanda vagy sem” – jelentette ki. Így tehát a Take 3 nem ülhetett le a továbbjutást jelentő székbe, ehhez legkevesebb három mentor szavazatára lett volna szükségük.

Az adás végén a székben ülő négy versenyző automatikusan továbbjutott a következő élő show-ba. A közönség döntötte el, hogy a maradék nyolc – köztük a Take 3 – közül melyik az a négy, amely egy hét múlva ismét színpadra lépett. A nézők pedig úgy döntöttek, hogy  Marschal Edina és két társa ott lehet a legjobb nyolc között.

Kapcsolódók

Kimaradt?