Temesváron lépten-nyomon kortárs művészetbe botolhatunk: nyílnak a művészeti biennálé kiállításai

Szeptember 20-án, pénteken nyílik a harmadik temesvári Art Encounters Művészeti Biennálé kiállítása, a világ minden tájáról érkező művészek munkáival, amelyek közül több kimondottan erre az alkalomra készült.

A biennálé a szervezők szándéka szerint olyan megismerési formaként mutatja be a kortárs művészetet, mely a tudománnyal, politikával, irodalommal és filozófiával együtt segít megismernünk a mai világ komplexitását. A Stockholmban és Berlinben élő Maria Lind és a szingapúri-romániai Anca Rujoiu a kurátorok, koncepciójuk fontos részét képezi maga Temesvár, illetve a párbeszéd és a reflexió. A bemutatott műalkotások és művészi gyakorlatok a nyelvi határok Bánságra amúgy is jellemző átlépéséhez, a kézművességhez, illetve az önszerveződés különböző formáihoz kapcsolódnak.

 

A kiállítást több helyszínen szervezik meg, az Art Encounters Alapítvány székhelyén, a Bánsági Nemzeti Múzeumban, a Mária Terézia bástyában, a Művészetek Házában, a Helios Galériában, a Corneliu Miklósi Közszállítási Múzeumban, a Bánsági Falumúzeumban, az Ifjúsági Házban, a Temesvári Nyugati Egyetemen, a Műszaki Egyetemen, a Megyei Könyvtárban, a Kommunista Fogyasztó Múzeuma, a Képzőművészeti és Formatervezési Egyetemen, a Műépítészeti és Városrendészeti Egyetemen, a City Business Centerben, a Shopping City Mallban, a Mihai Eminescu Nemzeti Színházban, illetve szabadtéri helyszíneken.

A rendezvénysorozat már januárban elkezdődött, azóta rendszeresen szerveznek beszélgetéseket, művészeti műhelymunkákat a városban.

Kapcsolódók

Kimaradt?