Meghalt Peter Lindbergh, aki többek között Naomi Campbellt és Cindy Crawfordot fotózta

Élete 75. évében meghalt Peter Lindbergh német sztárfotós. Halálának hírét szerdán erősítette meg párizsi stúdiója. A halál okát egyelőre nem tudni.

Lindbergh volt az elmúlt 40 év egyik legbefolyásosabb divatfotósa,jelentős hatása volt a '90-es évek szupermodell-jelenségének megalkotásában.Alkotásai számtalan kiállításon voltak láthatók, legutóbb Párizsban, Münchenben és Düsseldorfban. 1944-ben született a mai Lengyelország területén lévő, akkoriban német megszállás alatt álló Warthelandban Peter Brodbeck néven. Először kirakatrendezést tanult, majd beiratkozott a Berlini Művészeti Egyetemre, ahol esti tagozaton rajzot tanult, majd szabad festészetet Krefeldben.

A fotózás felé viszonylag későn, 27 évesen fordult, ekkor kezdte meg kétéves képzését Hans Lux német fotósnál. Az áttörést az 1978-ban bemutatott Stern című fotósorozata hozta meg számára. 

A Peter Lindbergh néven világhírűvé vált művészt elsősorban modellekről, Naomi Campbellről, Linda Evangelistáról, Tatjana Patitzról, Christy Turlingtonról és Cindy Crawfordról készített képei tették ismertté. Olyan híres dizájnereknek dolgozott, mint a Jean-Paul Gaultier és Giorgio Armani. Jellegzetes fekete-fehér képeivel jelentős hatással volt a divatfotózásra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?