Rekordösszeget adományoztak a Jazz in the Park résztvevői

Több mint 100 ezren vettek részt a hetedik kolozsvári Jazz in the Park fesztiválon a szervezők számításai szerint. A támogatói jegyekből 18 ezer euró gyűlt össze, közölték.

A július 4. és 7. között zajló fesztiválon több mint 30 együttes lépett fel, a koncertek mellett pedig kézművesvásár és gasztrostandok, illetve a laza sétatéri piknikezés lehetősége vonzotta ide a kolozsváriakat.Marcus Miller miatt már rögtön a csütörtöki nyitónapon nyolcezer ember gyűlt a nagyszínpad elé, összesen pedig több mint 26 ezren keresték fel a parkot.

A szervezők szerint vitathatatlanul ez volt a Jazz in the Park történetének eddigi legerősebb lineupja, olyan együttesekkel, mint az amerikai Ghost-Note, Delvon Lamarr Organ Trio, Judith Hill és a már említett Marcus Miller, a francia Chassol, Festen, Ours Samplus és sokan mások.

Több mint 4000-en vásároltak támogatói jegyet, így 18 ezer euró gyűlt össze, amivel kiskeresetűek kulturális élményét, kórházi művészetterápiát és pályakezdő drámaírók műhelymunkáját finanszírozzák. A Jazz in the Park Alapba a fesztivál lejárta után is fogadnak adományokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?