Kaliber | design címmel nyílt kiállítás Csíkszeredában

Kaliber | design címmel nyílt újabb kiállítás csütörtökön Csíkszeredában a Megyeháza Galériában. A március 27-ig megtekinthető tárlat azzal a szándékkal jött létre, hogy egy állandó, évente ismétlődő, több napos eseményt hozzanak létre.

A kiállítás magában foglalja a formatervezők, divattervezők, építészek, belső építészek, kertépítészek éves „termését”, illetve éppen folyamatban levő projektjeik, prototípusaik bemutatására ad lehetőséget.

Csilip Árpád, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója a csütörtök délutáni megnyitón elmondta: a kiállítás az itthonmaradás megerősítését is szolgálja, mert egy eszköz, lehetőség a bemutatkozásra. Az intézményvezető kiemelte azt is, szívesen fogadnak kezdő vállalkozókat, tevékenységtől függetlenül, hogy segíthessék őket az elindulásban, az értékesítésben is.

Az igazgató elmondta, kiállítás megszervezése előtt a „Design Hét” elnevezésből indultak ki, mert egy teljes körű művészeti megmozdulás irányába mutat, amely színesíti Csíkszereda kulturális eseményeinek palettáját. Így az általánosságban vett designerek, formatervezők munkáin kívül magában foglalja több művészeti ágazat éves eredményét, helyet adva a fiatal, tanuló alkotók bemutatkozásának is.

Mivel a formatervezés eleve a képzőművész és a mérnök látásmódját is egyaránt igényli, ezért a kiállítás a Kaliber nevet kapta, mely amellett, hogy egy műszaki mérőeszköz, a tehetséges személy átvitt értelmét hordozza – magyarázta. A Kaliber | design kis ízelítőt nyújt az érdeklődőknek a tárlaton résztvevő alkotók aktuális munkáiból, amelyeken keresztül a Csíkszeredai közönségnek rálátása nyílik a sokszínű formatervezés különböző ágainak egy részére.

A kiállítók: Miklós Kata (Kata Miklos 1/19), Sándor Attila (Attila Sandor design studio), Csiby Zsolt (ARHIFAB), Szász István (Old Wood Things), Molnár Zsolt (Larix Studio), Csiszer Attila (ANNO-Layered Wood Art) és Burján Zsolt (BZS concrete design).

Kapcsolódók

Kimaradt?