banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

2018-as filmek, amelyeket látnod kell - filmkritikusok ajánlják kedvenceiket

A Filmtett a szűkebb értelemben vett szerkesztőség mellett a rendszeresen közlő szerzőit is megkérdezte, hogy melyek voltak azok a filmek, amelyeket az idén leginkább szerettek. Nemcsak mozis, hanem másféle (értsd: sztríminges-netflixes) bemutatók is szóba jöhettek, és persze olyan filmek is, amelyek tavalyiak ugyan, de a magyarországi vagy romániai mozikba csak idén érkeztek (jellemzően pont az Oscar-jelöltek). Íme, az idei kevencek!

#13

Futottak még, avagy ezek a filmek kaptak legalább két szavazatot: Isle of Dogs / Kutyák szigete; Lucky; Zimna wojna / Cold War / Hidegháború; A Quiet Place / Hang nélkül; The Death of Stalin / Sztálin halála; Avengers: Infinity War / Bosszúállók: Végtelen háború; Utøya 22. juli / Utoya, július 22.; Csuklyások - BlacKkKlansman; Suspiria / Sóhajok.Futottakfutottak mégmég, avagy ezeket a filmeket szerette egy-egy ember nagyon, de egyedül maradt a véleményével: Ready Player One; Ruben Brandt, a gyűjtő; Visages, villages / Faces, Places / Arcélek, útszélek; The House That Jack Built / A ház, amit Jack épített (érdekesség: ez a film az egyetlen, amelyik a legjobb és a legrosszabb filmek lajstromában is felbukkan – Lars von Trier valószínűleg pont ennek örül a legjobban).

#12

Aneesh Chaganty: Searching / Keresés„Olyan érzés, mintha valami teljesen új dolgot látnánk. Hiszen bizonyos szempontból így is van, ugyanis bár a történet nem, a formanyelv merőben eltér az eddig megszokottól. Ami pedig igazán megdöbbentő, hogy befogadóként egyáltalán nem okoz nehézséget hozzászokni a film által felállított szabályokhoz.” (Rácz Viktória)

Olvasd tovább a toplistát és a filmekről írt kritikákat a Filmtetten!

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?