„Nagyon nagyok vagytok!” – továbbjutott az X-Faktorban a két kolozsvári fiú

A két kolozsvári fiatal alkotta USNK rap formáció továbbjutott a magyarországi X-Faktor tehetségkutató műsor következő fordulójába.

Két produkció volt, amit állva tapsoltak meg a mentorok a magyarországi X-Faktor szombat esti élő show-jában. Az egyiket az USNK zenekar adta elő, így már az RTL Klub műsorának vége előtt sejthető volt, hogy a két kolozsvári rapper fellép a következő fordulóban is. A mentorok egyöntetű szavazataival ugyanis Filep Kund és Laskay Nimród megkapták a továbbjutást jelentő székek egyikét.

Az USNK ezúttal sem feldolgozással lépett fel, mentoruk, ByeAlex írt nekik külön erre az alkalomra egy dalt. Aminek az eléneklése a kolozsvári fiúk számára azért jelentett óriási kihívást, mert nem angol, hanem magyar szöveget kellett előadniuk. „Olyan volt, mintha újra meg kellett volna tanulnunk ezt a műfajt” – jelentette ki Nimród a fellépésüket megelőző egyik bejátszásban. Az USNK azonban felnőtt a feladathoz.

„Nagyon nagyok vagytok!” – jelentette ki a produkciójuk után a 25 év fölöttiek mentora, Radics Gigi. Gáspár Laci pedig arról beszélt: az X-Faktor után mindig kérdéses, hogy a nyerteseknek sikerül-e megvalósítaniuk önmagukat. „Nektek ez már most sikerült” – jelentette ki a lányok mentora.

Az X-Faktor élő show-ja az előző évadoktól eltérő szabályok szerint zajlott. Az egyik újítás az volt, az első adás után nem egy, hanem három versenyző esett ki, így jövő szombaton nyolc előadó lép fel. Azért nem kilenc, mert az élő show-ba bejutott 12 versenyző egyike (Puskás Peti fiúcsapatának tagja) időközben feladta a versenyt.

A továbbjutókról ezúttal is a mentorok és a nézők együttesen döntöttek. Az előadóknak a négy mentor közül legalább háromnak a szavazata kellett ahhoz, hogy leülhessenek a biztos továbbjutást jelentő négy szék egyikébe. Aki nem ülhetett le, az úgynevezett veszélyzónába került. Ha mind a négy hely megtelt, de a mentorok tovább akartak juttatni egy újabb versenyzőt, akkor valakinek ehhez fel kellett állnia a székéről. Azt, hogy kinek, a nézők döntötték el a szavazataikkal. 

Az élő show végén végén székben maradó négy versenyző – köztük az USNK – biztos továbbjutó volt. Ezután a nézők döntötték el a szavazataikkal, hogy a veszélyzónában lévő hét versenyző közül melyik az a négy, amelyik jövő szombaton is folytatja.

Kapcsolódók

Kimaradt?