A vágy villamosát mutatja be a Figura

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház kedd este 7 órától mutatja be Tennessee Williams klasszikusát, A vágy villamosát. Az előadást Botond Nagy jegyzi rendezőként, akinek A Homokszörny és az Anyegin című produkciók után ez a harmadik munkája a társulattal. A bemutatót követően az előadás november 5-én, hétfő este 7 órától látható újra.

„A középkori térképeken az ismeretlen területeket egy Hcsvntdracones felirattal jelölték. Ma már azzal büszkélkedhetünk, hogy minden ismeretlen területet meghódítottunk és belaktunk. De mi történt a szörnyetegeinkkel? Azokkal, amik a belső ismeretlen tájainkban tanyáznak? Meddig bújhatunk a nevünk és származásunk mantrázása mögé a valóság elől? Mit vállal fel az ember a túlértékelt szerelemért? Hány csapdába vagyunk hajlandók beleesni egy ronccsá értelmezett illékony érzelemért? Minek az ellentéte a vágy?” – olvasható az előadás beharangozójában.A Bethlen Gábor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az RMDSZ és a Communitas Alapítvány támogatásával megvalósult előadást Bartha Boróka, Faragó Zénó, Szilágyi Míra, Kolozsi Borsos Gábor, Gedő Zsolt, Dávid A. Péter játsszák, a szövegadaptáció Kali Ágnes és Botond Nagy munkája, a díszletet és a jelmezt Márton Erika tervezte, a zene és a sound design Claudiu Urse, a lighting design Erőss László tervei alapján készült, a színpadi mozgást Molnár Dalma felügyelte, az előadásban közreműködött Ferenczi Zoltán képzőművész is.

A bemutatóra a jegyek ára egységesen 20 lej, a következő előadásra 15 lejért, diákok, nyugdíjasok 10 lejért léphetnek be. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban, illetve online. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Kapcsolódók

Kimaradt?