Sepsiszentgyörgyi olasz vígjátékkal indult az Interetnikai Színházi Fesztivál

Öt nagyszínpadi produkció, tíz stúdió-előadás és filmbemutató szerepel az Interetnikai Színházi Fesztivál programjában; a kilencedik alkalommal megszervezett találkozónak idén a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház ad otthont.

A mustra szombat este Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiájával kezdődött. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészei Sardar Tagirovsky rendezésében adták elő az 1761-ben íródott darabot.Az október 21-ig tartó 9. IFESZT-en tíz meghívott társulat szerepel, a Tamási Áron Színház mellett a sepsiszentgyörgyi M Studio-t, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházat, a Csíki Játékszínt, a bukaresti Állami Zsidó Színházat, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatát, a kézdivásárhelyi Városi Színházat, a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatát, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházat, valamint a nagyváradi Szigligeti Színházat látják vendégül. A házigazda Tomcsa Sándor Színház három saját produkcióval, köztük egy bemutatóval készül.

Az Interetnikai Színházi Fesztivál célja, hogy teret és lehetőséget teremtsen a hagyományokban és újításokban egyaránt gazdag kisebbségi hivatásos színházak számára a találkozáshoz. Ezen társulatok számára a rendezvény keretében lehetőség nyílik szakmai kapcsolatok kialakítására. A szemle részletes programja itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?