A főnök meg én meg a főnök című vígjátékot mutatják be Csíkszeredában

Carlo Goldoni és Hamvai Kornél vígjátékát mutatja be a Csíki Játékszín. A premier október 5-én kerül bemutatásra Lendvai Zoltán rendezésében, amely a színházi évad első nagyszínpadi produkciója.

Kortárs magyar színművel indítja a 2018/2019-es évadát a csíkszeredai színház. Az itt megnézhető előadásokról, rendezésről, szereposztásról hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be az alkotók.

Az idei a huszadik, így ünnepélyesnek is számít is ez az évad. Nem véletlenül választották ezt a darabot, amelyet elsőként mutatnak be, hiszen ez egy olyan vígjáték, amely nagy klasszikus, mégis kapott egy újfajta stílust. „Ez formailag is egy kísérlet. Izgalmas, szórakoztató és új megvilágításba helyezi az egyébként klasszikus színműt” – nyilatkozta Lendvai Zoltán, az előadás rendezője.

A történet két szerelmes életét, nehézségeit fogalmazza meg, akik egy maffiavilágban kell, hogy megtalálják egymást és önmagukat. A műben minden szereplőnek meg kell birkóznia a saját, személyes gondjaival és megtalálnia a megoldást. Bonyodalmak, összekuszálódott szerelmi szálak mutatkoznak meg a színpadon, mindezt megfűszerezve az olasz temperamentummal. Sok helyszín, sok változás valósul meg benne, inkább mondható abszurdnak a történet. „Meglepetés meglepetés hátán, így jellemezhető ez a darab. Maga a történet bonyolult, de a nézők számára mégis érthető lesz” – mondta a rendező.

Nemcsak az évadnyitó előadás ígérkezik izgalmasnak, hanem az évad további darabjai is. Négy stúdió jellegű mű is látható lesz, illetve igyekeznek minden hónapban egy vendégelőadást is bemutatni. A színház munkatársai elmondták, igyekeztek olyan műsorprogramot összehozni, amely hiánypótló jellegű, és a közönség tetszésére lesz majd. Érdekes, új színpadi berendezéssel is készültek, mondták.

A bérletek hamarosan ismét elérhetőek lesznek, a dátumok egyeztetése még folyamatban van, erről azonban később közölnek további információkat, ígérték.

Kapcsolódók

Kimaradt?