Zelenszkij: rakétatámadás érte Harkiv megyét, többen meghaltak

Orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Harkiv megyét, találat ért egy vérellátó központot is, többen meghaltak, sebesültekről is tudni – jelentette be szombat éjjel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Telegram-üzenetében Zelenszkij elmondta, hogy a támadás az orosz határtól nem messze lévő Kupjanszknál történt, és az ukrán légvédelem több rakétát megsemmisített, további részleteket azonban nem közölt.

Fotó: Agerpres/EPA

„Már önmagában ez a háborús bűntett is mindent elmond az orosz agresszióról” – fogalmazott.

Mint írtuk, fordulóponthoz érkezett az ukrán ellenoffenzíva, amely Kijev szerint már nem is létezik. A legtöbb elemző szerint világossá vált mostanra, hogy az év elején második világháborús relikviaként lesajnált orosz erődítmények sokkal hatékonyabbnak bizonyultak a vártnál. A tavaszra ígért, de végül június elején megindult ukrán ellenoffenzíva belefulladt az orosz által telepített „őrült mennyiségű” aknába. Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov csütörtökön azt nyilatkozta: nincsenek határidők, sőt ellenoffenzíva sincs, „csupán katonai műveletek”, amelyek „összetettek, nehezek és sok tényezőtől függnek”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?