banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb szankciókat fogadott el az Európai Unió

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitteren foglalt össze azokat a szankciókat, amelyeket Oroszország ellen fogadtak el. Mint írta, a szankciók 160 oligarchát és felsőházi tagot, három fehérorosz bankot, a tengerészeti technológiák exportját és a kriptovalutákat érinti.

A francia elnökség ugyancsak Twitteren kicsit részletesebben is kifejtette a szankciókat, mint írták, az uniós nagykövetek által megszavazott újabb korlátozások értelmében orosz vezetőket és oligarchákat, illetve a családjaikat is szankcionálják három fehérorosz bankot kizárnak a SWIFT-rendszerből, tisztába teszik a kriptovaluták kérdését és tartalmazzák azon javakat és nyersanyagokat, amiket nem lehet majd exportálni Oroszországba.

A szankciókat az Európai Unió hivatalos lapjában részletezik majd szerdán, amire a kriptovaluták és a tengerészeti eszközök esetében valószínűleg szükség is lesz, mert ezekről nem sok minden derült ki az eddig látottak alapján. Ami még feltűnő a bejelentésben az az, hogy az EU az Egyesült Államokkal és Nagy-Britanniával ellentétben nem jelentett be szankciókat az orosz gázra és olajra.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?