Tüntetnek az oroszok Putyin bejelentése ellen

Megkezdődtek Oroszországban azok a tüntetések, amelyek Vlagyimir Putyin bejelentése ellen tiltakoznak, miszerint a tartalékosok részleges mozgósítását rendelik el az Ukrajnában zajló úgynevezett „különleges katonai művelet” miatt.

A háborúellenes Veszna mozgalom a mozgósítás elleni tiltakozásul tüntetéseket hirdetett Oroszország városaiban. A szervezők a honlapon közzétett felhívásban azt írták: Nem kell meghalnod Putyinért. Szükségük van rád Oroszországban azoknak, akik szeretnek. A hatóságok számára te csak ágyútöltelék vagy, akit minden értelem és cél nélkül herdálnak el – írja a 24.hu portál.

Egyúttal felszólítják az orosz hadsereg egységeiben és a frontokon szolgálatot teljesítő katonákat, hogy tagadják meg a szolgálatot, illetve a lehető leghamarabb adják meg magukat. A mozgósítások elleni tiltakozások egyelőre kisebb léptékűek Oroszország számos városában, ám elvétve így is letartóztatások kísérik az akciókat.

Villámgyorsan elkapkodták az egyirányú repülőjegyeket Oroszországban

Az Oroszországból induló repülőjáratokra az egyirányú jegyek gyorsan elfogytak szerdán, miután Vlagyimir Putyin elnök elrendelte 300 ezer tartalékos azonnali behívását – írja az index.hu portál.

Putyin kora reggeli televíziós beszédében tett bejelentése felvetette a félelmet, hogy a harcképes korú férfiak egy része nem hagyhatja el Oroszországot − közölte a Reuters hírügynökség.

Az Aviasales adatai szerint a Moszkvából a törökországi Isztambulba és az örményországi Jerevánba – mindkét célállomásra, ahová az oroszok vízum nélkül utazhatnak – közlekedő közvetlen járatokra a jegyek szerdán már elfogytak.

Néhány, átszállással járó útvonal, köztük a Moszkvából Tbiliszibe tartó járatok, szintén elérhetetlenek voltak.

A fővárosból Dubajba tartó legolcsóbb járatok több mint 300 ezer rubelbe (24 461lej) kerültek, ami az átlagos havi bér mintegy ötszöröse.

(Nyitókép: Matthew Luxmoore Twitter-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?