Több tucat áldozatot szedtek az erdőtüzek

Az algériai hatóságok feltételezik, hogy a történtek részben szándékos gyújtogatás következményei.                                                                                                                                                  

A nemzeti csendőrség hétfői jelentése szerint legalább 43 ember halt meg az Algéria északkeleti részén az elmúlt napokban pusztító hatalmas erdőtüzekben, melyek városi területekre is átterjedtek.A kép illusztráció | Fotó: Facebook

A helyi rádióban a csendőrség azt is bejelentette, letartóztattak 13 embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek a gyújtogatásokban, amelyekben közel 200 ember megsérült, sokan közülük súlyosan megégtek. Egy korábbi jelentés szerint 38 ember halt meg a tűzvészben, amely 14 kormányzóságot érintett, köztük et-Tarf régiót a tunéziai határ közelében.

Az országos csendőrparancsnokság azt is közölte, hogy „a holttestek azonosítása folytatódik”, ami arra utal, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. A polgári védelem azt közölte, hogy 24 óra alatt 31 tüzet oltottak el Algéria különböző régióiban.

Észak-Algériát minden nyáron erdőtüzek sújtják, és a jelenség évről évre súlyosbodik az éghajlatváltozás miatt, amely aszályokat és hőhullámokat eredményez.

Kapcsolódók

Kimaradt?